Espoo nosti sateenkaarilipun salkoon

Kulttuurikeskuksen edustalla Tapiolassa liehuu sateenkaarilippu kansainvälisen homo- ja transfobian vastaisen päivän kunniaksi. Seppo Korkman

Minna Airamaa

Tänään vietetään kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. Sen kunniaksi Espoossa nostetaan salkoihin sateenkaarilippu.

Espoon kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta, nuorisovaltuusto ja nuorisotila Kirjava ovat haastaneet julkisia toimijoita sekä espoolaisia yrityksiä ja espoolaisia sateenkaariliputukseen teemapäivänä. Liputus viestii kaikkien osallisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Liputuksesta on tarkoitus tehdä jokavuotinen ja sen toivotaan yleistyvän eri puolilla Espoota ja myös laajemmin kaupungin toimipisteissä.

Sateenkaariliput liehuvat muun muassa Tapiolan kulttuurikeskuksen, Sellon kirjaston jaOpinmäen koulukeskuksen edessä Suurpellossa. Myös Omnia osallistuu liputukseen.

Lisäksi Sellon kirjastossa järjestetään 17.5. tilaisuus, jossa keskustellaan yleisön ehdottamista, aihepiiriin liittyvistä kysymyksistä. Aiheiden kerääminen alkaa klo 16.30 ja varsinainen paneeli käynnistyy klo 17.30 – 19.

Panelisteina ovat Juha Beurling, Panu Mäenpää, Hannu Heikkinen, Aleksi Vesala, Kim Forsman ja Malin Gustavsson Paneelin juontaa Kaarina Salonen Espoon kaupungilta

Myös Helsinki-Pride -tapahtuman aikana, kesäkuun viimeisellä viikolla sateenkaariliputus on paikallaan. Prideviikolla järjestetään sateenkaarevat aineistonäyttelyt Espoon kirjastoissa.Lisäksi nuorisotila Kirjavan työntekijät järjestävät 19. kesäkuuta pre-Pride tapahtuman Sellon kirjastossa.

Kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta on toiminut Espoossa vuodesta 1981. Lue toimikunnasta lisää

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut