Ainutlaatuinen palomieskeikka Espoossa: eksoottinen käärme luikerteli vastaan pyörätiellä

Jari Pietiläinen

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai tänään tuiki harvinaisen hälytyksen Espooseen. Ohikulkija ilmoitti, että Matinkylän jäähallin lähistöllä sijaitsevalla pyörätiellä luikerteli erikoinen käärme.

Kun palomiehetkiirehtivätpaikalle, käärme oli siirtynyt pientareen ruohikolle. Lajintunnistus oli tällä kertaa helppoa.

– Minulla itselläni on ollut täsmälleen samanlainen käärme lemmikkinä, joten tunnistin sen heti viljakäärmeeksi. Otin käärmeen hellään syleilyyni ja nostin sen pahvilaatikkoon, kertoo palomies Joonas Mäkipelto Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Mäkipelto myöntää, ettei ole palomiesurallaan tehnyt samankaltaista käärmekeikkaa aiemmin. Nyt käärme köllöttelee tyytyväisenä pelastuslaitoksen tiloissa. Luikeroinen on pituudeltaan puolitoistametrinen ja se on hyvässä kunnossa.

– Arvioisin, että käärme on voinut olla karkuteillä parisen päivää. Se on rauhallinen, eikä ole todennäköisesti edes nälkiintynyt. Lämmin sää tietenkin edesauttaa käärmeen selviytymiseen Suomen luonnossa, Mäkipelto arvioi.

Mikäli joku kaipaa käärmettään, sen voi käydä noutamassa Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen huomasta soittamalla numeroon 09 8162 8699.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.