Ulla, 70, pelaa räiskintäpeliä ruotsalaisia vastaan – "Kai vanha ihminen voi tehdä muutakin kuin kutoa sukkaa"

Siinä ei ole mitään vierasta, että suomalaiset ja ruotsalaiset kohtaavat urheilussa ja uhittelevat toisille etukäteen, mutta harvemmin ruotsalaiset saavat naapureiltaan haasteen e-urheilutaistoon. Vielä erikoisempaa on, että 19. toukokuuta Helsingin keskustassa järjestettävässä Battle of The Nordics -tapahtumassa kohtaavat joukkueet, joiden pelaajien keski-ikä on yli 70 vuotta.

Suomalaisjoukkue Grey Gunnersin ainoa nainen on Ulla Ström, 70, joka tuli ryhmään sattuman kautta.

– Tyttäreni oli nähnyt jossain Facebookin ryhmässä ilmoituksen, jossa haettiin yli 65-vuotiaita ihmisiä e-urheilujoukkueeseen. Hän soitti minulle, koska arveli, että voisin olla kiinnostunut. Lähetinkin sitten tapahtumajärjestäjälle (Lenovo) esittelyvideon itsestäni ja minut valittiin joukkueeseen, kertoo Ulla, joka on myös tubettaja.

Grey Gunnersin, johon kuuluvat myös Harry Mälkki, Markku Puska, Yrjö Warma ja Kari Walden, ensimmäinen tapaaminen oli 10. huhtikuuta järjestetty mediapäivä. Vasta edellisenä päivänä joukkue kuuli, että se pelaa ruotsalaisia vastaan Counter-Strikessa. Se on legendaarinen räiskintäpeli, jossa päätarkoitus on ampua vastustajaa päähän.

– Silloin vedin hetken henkeä ja totesin, että apua. Alussa ampuminen ja tappaminen tuntui kauhealta, mutta sittemmin olen tottunut ajattelemaan, että kyseessä on vain peli, sanoo Ulla Ström, joka on aiemmin pelannut tabletilla muun muassa Candy Crush Sagaa.

Counter-Strike oli jokaiselle ryhmän jäsenelle täysin vieras. Harjoitteluun ei ole ollut hirveästi mahdollisuuksia, sillä Grey Gunners on pelannut yhdessä kaksi muutaman tunnin sessiota ja kolmas on ensi viikolla.

– Counter-Strike on sokkeloinen peli, jossa vihollinen on yhtäkkiä edessä tai takana. Toisella kädellä vaihdetaan näkymää ja aseita, toisella aamutaan. Aluksi ajattelin, että en opi peliä ikinä. Olen yrittänyt turvautua miehiin, kun he ovat käyneet armeijan ja heillä on kai jonkunlainen käsitys näistä asioista.

Ruotsalaisjoukkue Silver Snipers laittoi muutama päivä sitten internetiin videon, jossa se uhoaa kaatavansa suomalaiset. Ruotsalaisten joukkue koottiin jo viime syksynä, joten lähtötilanne on suomalaisia parempi.

– Olemme kuitenkin puhuneet, että aiomme voittaa ruotsalaisten. Seuraavaa kohtaamistakin on järjestely. Se lienee 16.6. Jönköpingissä, turkulainen Ström uumoilee.

Ulla Ström on kuullut e-urheilu-urastaan monenlaisia kommentteja. Nuoriso laittaa niin sanotusti alta lipan, Ullan tyttäret ovat innoissaan äitinsä puolesta, lastenlapset hämillään ja useat tuttavat kummastelevia.

– Jotkut ovat sanoneet, että mitä sinä vanha ihminen tuollaista touhuat. Kai vanha ihminen voi tehdä muutakin kuin kutoa sukkaa. Maailmassa ei mielestäni ole kovin paljon asioita, joita vanha ihminen ei voisi tehdä, Ström muistuttaa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut