Espoo-päivän ohjelmaa tehdään nyt

Viime vuoden Espoo-päivänä Entressen kirjaston edessä kasvavat puut saivat ylleen neulegraffiteja. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Pikku-Auroran pihapiiriin kuuluva Meijeritalo on valmiina palvelemaan kuntalaisia, Hyvinvointikartano Kaisankodissa syödään illallista taivaan alla, Sellosali tarjoaa puhetaidetta ja musiikkia muun muassa M. A. Nummisen suulla ja Espoon Sotaveteraanikuoro laulaa Kalajärvellä ja Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa.

Espoon suurimman kaupunkijuhlan, Espoo-päivän ohjelmaa kootaan parhaillaan. Pääroolissa ovat kuntalaiset, jotka organisoivat kivaa tekemistä eri puolille kaupunkia. Esimerkiksi Espoon kirjastot tarjoavat tiloja asukkaille ohjelman järjestämistä varten.

– Nyt kun Espoo-päivää vietetään myös perjantaina, päiväkodit ja koulut pystyvät osallistumaan ohjelmaan. Esimerkiksi taiteilija Greta Muuri toteuttaa ison tekstiilimuraalin, jonka tekemiseen lapset saavat osallistua. Paikkaa mietitään vielä, kulttuurituottaja Laura Läntinen kertoo.

Espoo-päivässä on vahvasti mukana myös Talomuseo Glims, koska Espoon kaupunginmuseo täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Teatteri Hevosenkengän lisärakennus Tusculum valmistuu ja siellä on ohjelmaa.

Suuren suosion saanut Illallinen Espoon taivaan alla -tapahtuma uudistuu ja muuttuu Illaksi Espoossa Se pitää sisällään myös esittävää taidetta.

Espoo-päivä

Espoo-päivää vietetään tänä vuonna 24.–25. elokuuta.

Tapahtumien ilmoittaminen alkaa 14. toukokuuta osoitteessa espoopäivä.fi

Ohjelmaan sopivat avoimet tapahtumat, jotka eivät ole uskonnollisia, poliittisia tai kaupallisia.

Toukokuun aikana ilmoitetut tapahtumat pääsevät mukaan painettuun Espoo-päivän esitteeseen ja nettisivuille. Sen jälkeen ilmoitettu ohjelma on mukana nettisivulla.

Tapahtumaa varten perustetaan Facebookiin Espoo-päivä Makers-ryhmä. Tapahtuma on myös instagramissa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut