Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koira kohtaa polkupyörän – älä tee tätä virhettä

Kuinka oikein pitäisi ohittaa ulkoiluttajansa kanssa liikkuva koira tai useampi koira, kun niitä lähestyy polkupyörällä?

Yksittäinen ihminen voi siirtyä pois pyörän edestä nopeasti, mutta yhden tai useamman koiran kanssa kävelevällä henkilöllä siinä voi kestää hetki.

Kellon soittaminen vain hetkeä ennen ohitusta voi aiheuttaa vaaratilanteen, jolloin koira tai taluttaja voi pelästyessään tehdä äkkinäisen liikkeen, siirtyä pyöräilijän eteen ja näin aiheuttaa vaaratilanteen.

Vastaavasti voi käydä myös, jos kelloa ei soita lainkaan.

Kelloa kannattaa siis soittaa hyvissä ajoin, jotta koko koirakko ehtii siirtyä sivuun turvallisesti.

Koirat reagoivat ohi ajavaan pyörään eri tavoin: koira saattaa yrittää lähteä juoksemaan pyörän perässä, ”suojella” omistajaansa pyörältä tai innokkaasti tervehtiä pyöräilijää hyppimällä.

Osa koirista voi myös olla pelokkaita polkupyöriä kohtaan ja liian läheltä suhahtaminen voi pelästyttää koiran. Pidä siis sopiva etäisyys koirakkoon, eli koiraan ja ihmiseen, ja pyri mahdollisuuksien mukaan hidastamaan vauhtia hieman ohitustilanteessa.

Koira voi jopa raahautua pyörän perässä."

Koira tulisi aina pitää kytkettynä pyörätien läheisyydessä. Vapaana liikkuva koira voi aiheuttaa monenlaisia vaaratilanteita pyörätiellä: koira saattaa lähteä juoksemaan pyörän perässä, yrittää napata pyöräilijää lahkeesta tai pysähtyä paikalleen keskelle pyörätietä.

Pitkänä roikkuva hihna voi aiheuttaa vaaratilanteen. Ohutta flexihihnaa voi olla vaikea nähdä ja siitä voi tulla vaarallinen kampittava naru pyöräilijälle.

– Hihnan tarttuminen pyörään voi aiheuttaa voimakkaan nykäisyn kaulapantaan tai koira voi jopa raahautua pyörän perässä. Tämä voi johtaa koiran vakavaan loukkaantumiseen, kuten kaularangan pehmytkudos- ja nikamavaurioihin, muistuttaa Agrian eläinlääkäri Marika Melamies

Lähde: Agria Eläinvakuutus.