Raa'alla käsivoimalla toimiva ruohonleikkuri yllätti nopeudellaan – pesi Kuluttajan vertailussa sähkökoneet

Bensiinileikkuri on nopea laite kotipihan nurmen leikkaamiseen. Kuluttaja-lehden testin yllättäjä on kuitenkin kelaleikkuri, joka saattoi olla nopeampi kuin akku- tai sähkökäyttöinen. Kuluttajan vertailussa nopeimmaksi koneeksi 500 neliön nurmella kiirehti bensalla toimiva McCulloch M56, joka leikkasi 500 neliön nurmikon 36 minuutissa. Kaikkein nopein käsin työnnettävä kelaleikkuri selviytyi urakasta 48 minuutissa, akkukäyttöinen 55 minuutissa ja sähköjohdollinen 57 minuutissa.

Kotipihan nurmikonleikkaus voi maksaa kesässä yli 80 euroa, jos sen tekee bensiinileikkurilla. Kuluttaja on laskenut, kulut kaksinkertaistuvat, jos leikkurin tankkaa tavallisen bensiinin sijaan ympäristöystävällisellä pienkonebensiinillä.

Kuluttajan ruohonleikkuritestin käyttökustannuksiltaan edullisimmaksi bensaleikkuriksi nousi 590 euron hintainen Stiga Twinclip 50, jonka kulut voivat olla vajaat 28 euroa vuodessa. Pienkonebensiinillä hinta on reilut 55 euroa.

Laskelmat tehtiin 500 neliömetrin nurmikolle, joka leikataan kesällä 22 kertaa.

Sähköjohdollisten leikkureiden kustannukset olivat 2,60 eurosta 6,60 euroon. Akkukäyttöisillä koneilla kulut oli mahdollista saada alle euroon.

Ilman käyttökustannuksia selviää, jos käyttää käsivoimin työnnettävää kelaleikkuria. Kelaleikkureiden sarjassa testivoittajaksi nousi Husqvarnan Novolette 540, joka maksaa noin 150 euroa. Kelaleikkurit olivat Kuluttajan testin mukaan mukavia käyttää, mutta karkea ruoho oli suurimmalle osalle ylivoimainen este.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut