Länsimetron liityntäliikenteestä kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle – "Syrjii espoolaisia"

Länsimetron liityntäliikenteen aiheuttamista työmatka-aikojen pidentymisistä on tehty samansisältöiset kantelut sekä eduskunnan oikeusasiamiehelle että Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Länsi-Espoossa asuvan miehen tekemissä kanteluissa katsotaan, että Helsingin seudun liikenne (HSL) ja sen ylin johto ovat rikkoneet muun muassa kuntalain yhdenvertaisuusperiaatetta, jonka mukaan "tehtävien hoidosta järjestämisvastuussa oleva kunta tai kuntayhtymä vastaa järjestettävien palvelujen ja muiden toimenpiteiden yhdenvertaisesta saatavuudesta".

Kantelun mukaan HSL syrjii eteläespoolaisia palveluiden yhdenvertaisuuden osalta. Kantelija viittaa Itä-Vantaalta Helsinkiin järjestettyihin suoriin bussilinjoihin, vaikka sielläkin voitaisiin kantelijan mukaan järjestää bussiliikenne siten, että bussilinjat syöttäisivät matkustajia (Kehäradan) junille.

Kantelija viittaa kymmeniin tuhansiin eteläespoolaisiin, joiden työmatka-ajat ovat länsimetron liityntäliikenteen myötä kasvaneet esimerkiksi Matinkylän ja Kampin välillä aiemmasta 15 minuutista 40 minuuttiin.

Kantelija pitää HSL:n liityntäliikennepäätöksiä myös HSL:n perussopimuksen vastaisina. Kantelussa epäillään myös HSL:n ylintä johtoa esteellisyydestä ja henkilökohtaisen taloudellisen edun tavoittelusta espoolaisten kustannuksella. Väitteellä viitataan HSL:n toimitusjohtajalle tämän vuoden helmikuussa hyväksyttyyn tulospalkkioon, joka on sidottu kuntayhtymän (HSL) tulokseen ja saavutettaviin säästöihin.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut