Asuntokaupan kasvu hidastui – kerrostaloasunnot kallistuvat silti edelleen pääkaupunkiseudulla

Asuntokaupan kasvu on hidastunut viime vuodesta, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto.

Maaliskuussa myytiin koko maassa kolmetoista prosenttia vähemmän käytettyjä asuntoja kuin vastaavana aikana viime vuonna. Yhteensä tämän vuoden maaliskuussa myytiin 4748 käytettyä asuntoa.

Omakotitalojen kauppa pieneni kahdeksan prosenttia, rivitalojen runsaat viisi prosenttia ja kerrostalojen vähän yli neljä prosenttia.

Uudistuotannon myyntimäärät ovat vuoden 2017 alun huippulukuja pienemmät, mutta uusien asuntojen kaupan volyymi on edelleen korkealla tasolla.

Asuntojen hinnat jatkavat nousuaan. Kolmentoista suurimman kaupungin käytettyjen kerrostalojen hinnat nousivat kolme prosenttia viime vuodesta.

Pääkaupunkiseudulla Helsingin hintataso jatkoi tasaista nousua ja Espoossa hintakehitys kääntyi laskuun maaliskuussa, mutta pidemmän ajan suunta on nouseva.

Vantaalla hinnat kääntyivät nousuun maaliskuussa, mikä tasasi vuoden 2017 puolesta välistä alkanutta laskusuuntaista trendiä.

Käytetyn kerrostaloasunnon keskimääräinen neliöhinta oli maaliskuussa pääkaupunkiseudulla 4519 euroa. Vuoden takaisesta siinä on nousua 4,5 prosenttia.

Helsingissä keskimääräinen neliöhinta oli 5255 euroa, Espoossa 3549 euroa ja Vantaalla 2798 euroa. Vuoden takaisesta hinta nousi eniten Helsingissä, kuusi prosenttia.

Myyntiajat lyhenivät kautta linjan maaliskuussa niin Helsingissä ja Espoossa kuin Vantaallakin. Ainoastaan kerrostalokaksioiden myyntiajat Vantaalla pitenivät hieman.

Omakotitalojen myyntiajat lyhenivät maaliskuussa selvästi Espoossa, mutta pitenivät Helsingissä ja Vantaalla.

Kerrostaloasunnon keskimääräinen myyntiaika pääkaupunkiseudulla oli maaliskuussa 53 päivää ja omakotitalotalon 119 päivää.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut