Vihreää valoa Jorvin apteekille – Fimea tyrmäsi espoolaisapteekkareiden valituksen

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Minna Airamaa

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on hylännyt espoolaisapteekkareiden valituksen, joka koski kuutta uutta Espooseen perustettavaa apteekkia. Yksi näistä on Jorvin sairaala-alueelle sijoittuva apteekki, joka voisi mahdollisesti olla avoinna ympäri vuorokauden.

Fimean päätös tulee lainvoimaiseksi toukokuun puolivälissä, jos siitä ei valiteta.

–Uudet apteekkiluvat voisivat tulla hakuun touko-kesäkuussa, arvioi yliproviisori Noora Oinonen Fimeasta.

Uudet apteekit voisivat siten olla toiminnassa Espoossa jo tämän vuoden lopulla.

– Jos kaikki menee hyvin ja nopeasti, se on mahdollista, Oinonen toteaa.

Apteekkareilla on kuitenkin vielä reilut 30 vuorokautta aikaa valittaa Fimean päätöksestä hallinto-oikeuteen. Tällöin uusien apteekkien perustaminen Espooseen viivästyy huomattavasti.

Fimean päätös tarkoittaa myös sitä, että apteekit voivat Jorvia lukuun ottamatta sijoittua vapaasti minne tahansa Espoossa. Tämä koskee sekä nykyisiä apteekkeja että uusia apteekkia.

Jorvin apteekin ympärivuorokautinen aukiolo ratkaistaan siinä vaiheessa, kun apteekkilupa tulee haettavaksi.

–Fimea voi asettaa Jorvin apteekin lupaan ehdon ympärivuorokautisesta aukiolosta. Päätöstä tästä ei kuitenkaan ole vielä tehty. Se tehdään viimeistään siinä vaiheessa kun apteekkilupa tulee haettavaksi, Oinonen selvittää.

Vaikka Fimea ei asettaisikaan Jorvin apteekkilupaan ehtoa aukioloajoista, apteekki voi halutessaan olla avoinna ympäri vuorokauden.

Toive Jorviin sijoittuvasta, ympäri vuorokauden toimivasta apteekista on tullut Espoon kaupungilta ja se perustuu Marika Niemen (kok.), Leena Luhtasen (sd.) ja 49 muun valtuutetun toissa vuonna jättämään valtuustoaloitteeseen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Espoolaisapteekkarit haluavat edelleen kumota Fimean päätöksen – "Ensin tulisi määritellä ne sijainnit, joihin apteekki tarvitaan"
    31.3.2018 7:00
  2. Espoossa repesi someraivo nettiin ladatusta valittaja-apteekkien listasta – Uusien apteekkien kohtalo edelleen avoin
    16.3.2018 19:10
  3. Kuusi uutta apteekkia tulossa Espooseen, apteekkarit nousivat vastarintaan – "Nykyiset turvaavat lääkkeiden saatavuuden"
    13.12.2017 6:45

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut