Kesämökkien hinnat laskussa – "Näkyi eniten isoissa ja laadukkaissa kohteissa"

Kesämökkien hinnat laskivat viime vuonna. Esimerkiksi mökkikunta Lohjalla on parhaillaan myynnissä yli 30 loma-asuntoa ja määrä kasvaa kevään edettyä.

Myöhässä olevan kevään vuoksi kesämökkikauppa ei tänä vuonna ole vielä juuri käynnistynyt.

Kiinteistönvälittäjät odottavat vielä viimeisten lumien lähtemistä, ennen kuin alkavat markkinoida ja myydä heillä jo tiedossa olevia uusia myyntikohteita. He eivät myöskään näin ollen ota juuri kantaa kesämökkien hinnankehitykseen tai myyntiaikojen pituuteen.

– Arvelisin, ettei tämä vuosi tuo merkittävää muutosta edellisvuoteen. Etenkin kesämökkien suhteen odottelemme myynnillisesti aika lailla viime vuoden kaltaista vuotta. Asuntojen myynnissä sen sijaan odotamme noin kuuden prosentin nousua, arvioi toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky Länsi-Uudenmaan OP-Kiinteistökeskus Oy LKV:stä.

Vuoden 2017 aikana Lohjan seudun kesämökkikaupassa näkyi hintojen lasku. Määrällisesti kauppoja tehtiin kiinteistönvälittäjien mukaan kuitenkin samaan tahtiin kuin aikaisempinakin vuosina, ehkä jopa paremmin.

– Vuosi 2017 oli ainakin meille hyvä vuosi. Saimme myytyä monta sellaista vapaa-ajan kohdetta, joka oli ollut myynnissä jo edelliskesänä, mutta ei silloin mennyt kaupaksi. Hinnan tarkistamista se tietysti edellytti, kertoo kiinteistönvälittäjä Suvi Ahlfors Suvi Ahlfors Oy LKV:stä.

Ahlfors ei osaa sanoa mitään prosenttilukua, kuinka paljon kesämökkien hinnat viime vuonna laskivat.

– Vaikea sanoa, sillä ennestään edullisissa kohteissa hinnan alennus ei varmaan prosentuaalisestikaan ole kovin suuri, kun taas isoissa ja laadukkaissa kohteissa hinnanlasku näkyi mahdollisesti selvemmin, hän kertoo.

Myyntipäällikkö Janne Grönmark Länsi-Uudenmaan Asuntovälityksestä puolestaan arvelee, että kuivan maan mökkejä on viime vuosina mennyt Länsi-Uudellamaalla jonkun verran aikaisempaa vähemmän. Myös hintahaitarin yläpäässä olevat kohteet eivät ole kiinnostaneet aikaisempaan tahtiin.

– Sen sijaan noin 150 000–200 000 euron hintaisille vapaa-ajan asunnoille on mielestäni ollut tasainen kysyntä vuosista riippumatta, hän kertoo.

Vuosi 2017 oli hyvä vuosi."

Internetin kiinteistöjen myyntisivuilta löytyy tällä hetkellä kolmisenkymmentä Lohjan alueella myynnissä olevaa vapaa-ajan asuntoa. Määrä on todellisuudessa suurempi, sillä kaikkia myyntiin tulossa olevia kohteita ei ole vielä alettu markkinoida.

– Meillä on jo muutaman myyjän kanssa sovittu, että heidän kohteensa on vielä jonkun aikaa ns. hiljaisessa myynnissä eli myyntiä ei varsinaisesti ole vielä laitettu julkisesti nähtäville, Suvi Ahlfros kertoo.

Myös Janne Grönmark kertoo, että vapaa-ajan asuntojen myynti ei tänä vuonna ole vielä käynnistynyt.

–Odotellaan vielä lumien sulamista ja vähän saisi ympäröivässä luonnossa vähän vihreääkin näkyä. Toukokuuhan on jo mökkikuukausikin, joten viimeistään silloin mökkikauppa alueella varmasti vilkastuu.

Lohjan kesämökeistä sanottua

”Soma piilopirtti omaa rauhaa kaipaavalle.”

”Viherpeukalolle valmiina monivuotisia istutuksia, pienen kasvimaan pohja, muutama marjapensas ja hedelmäpuu.”

”Kauniilla helppohoitoisella metsätontilla ihana hirsinen kesämökki.”

”Sieni- ja marjamaastot aivan vieressä.”

”Edessä terassi, josta voit ihailla järvimaisemia. Täällä mieli lepää.”

”Täällä hiljaisuus ja rauha on käsinkosketeltavaa.”

”Savusauna, jonka pehmeät löylyt antavat aivan uskomattoman saunaelämyksen.”

Lähteet: www.etuovi.com;www.oikotie.fi

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut