Pääsiäishaastattelussa katolilainen Erin Anttila – "Lapsena keksin rippipapille päästäni asioita"

MUSIIKKI Katolilaiselle muusikolle pääsiäinen merkitsee perinteitä. Nykyään hän saa kiksinsä onnistuneesta makaronilaatikosta.

Erin Anttilalle pääsiäinen on, kuten monelle muullekin, merkinnyt perinteitä.

Laulajan kotikasvatus kuitenkin poikkeaa hiukan suomalaisesta valtavirrasta, sillä hän on uskonnoltaan katolilainen.

– Katolilaiselle pääsiäinen on tietenkin suuri juhla. Minulla on tietyt perinteet, kuten messuun meno äitini kanssa. Se on hänellä tärkeää ja muistan itsekin lapsena, että olihan se tietyllä tavalla maagista. Toinen perinne on pääsiäismunien piilotus pihalle, Erin hymyilee.

– En ole kuitenkaan kovin aktiivinen katolilainen. Ripilläkin kävin viimeksi kun pääsin ripille. Lapsenakin keksin rippipapille päästäni asioita, joita olin muka tehnyt, koska tuntui, että jotain piti olla. Seuraan kuitenkin yhä asioita. Uusi paavi vaikuttaa esimerkiksi hyvältä tyypiltä, joka on oikeassa elämässä kiinni eikä yritä olla kuningas.

Tällä hetkellä Erin nauttii rauhallisuudesta ja biisien kirjoittamisesta ennen tulevaa keikkakevättä ja kesää. Kahden lapsen äitinä hän elää musiikin lomassa tavallista perhearkea.

–  Elän aika tavallista elämää ja kun miettii sitä vaikkapa Nylon Beat -tausta vasten, saan siitä edelleen aika hyvät kiksit, kun vaan selviän normaalista arjesta leipoen muffinsseja ja kokaten makaronilaatikkoa.

–  Tässä elämäntilanteessa saan yhtä hyvän fiiliksen siitä, että esiinnyn satojen ihmisten edessä kuin siitä, että tilaan netistä uudet lakanat. Se on mahtavaa, Erin nauraa.

Muusikko kuvailee keikkailunsa olevan nykyään enemmänkin täsmäiskuja kuin pitkiä kiertueita. Pian hän pääsee toteuttamaan yhden unelmansa ja keikkailemaan akustisesti.

– Olemme keikolla käyttäneet jonkin verran akustista settiä, mutta akustisuus ei kuitenkaan ehkä sovi parhaiten festareille ja kahdelta aamuyöllä yökerhoihin. Mietimme siis, että miksi ei tehtäisi kokonaista kiertuetta, missä ihmiset saavat istua ja kuunnella. Se on minulla ollut vähän haavekin.

– Akustisessa keikassa on normaaliin keikkaan verrattuna ehkä enemmän sävyä. Teksti saa uusia ulottuvuuksia ja laululla on entistä isompi rooli. Myös erilaiset instrumentit, kuten vaikkapa viulu, pääsevät paljon paremmin oikeuksiinsa.

Akustisen kiertueen jälkeen kesällä Erin päätyykin sitten ihan päinvastaiseen tilanteeseen. Hänen ja Jonna Geagean läpimurtoyhtye Nylon Beat tekee vuosien jälkeen paluun keikkalavoille.

Yhtye tunnettiin energisistä bilekappaleistaan ja Erin muisteleekin bändin yhteistä aikaa lämmöllä.

– Se oli omalla tavallaan huoletonta elämää. Hypättiin vaan keikkabussiin ja pistettiin menemään. Samalla se oli kuitenkin kahdelle nuorelle mimmille aika kova vastuu. Me kuitenkin työllistimme kymmeniä ihmisiä. Ei sitä silloin ajatellut.

Nylon Beat inspiroi aikoinaan useita nykypäivänkin nuoria naisartisteja. Mutta millaista duon musiikki olisi, jos se perustettaisiin tänä päivänä?

 Luonnollisesti musiikki olisi tänä päivänä aika erilaista. Se olisi nopeampaa ja modernimpaa. Sosiaalisessa mediassa olisimme ihan kreisejä snäppikuningattaria. Onneksi sitä ei ollut siihen aikaan, Erin nauraa.

Erin Anttila

Suomalainen laulaja.

Tuli tunnetuksi Nylon Beat -duosta. Esiintyi tuolloin tyttönimellään Koivisto.

Nylon Beatin lopetettua Erin työskenteli vaatekaupan varastossa.

Teki paluun suomenkielisenä sooloartistina vuonna 2011.

Osallistui Vain Elämää -ohjelman ensimmäiselle tuotantokaudelle.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut