Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensimmäinen kerta – Kevät-Kutitus tarjoaa kivaa tekemistä lapsille ja lapsiperheille

Lasten taidefestivaali Kutitus on jo perinteiseksi muodostunut tapahtuma Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa. Lokakuun alkuun ajoittuva festivaali saa tänä vuonna rinnalleen pienimuotoisemman Kevät-Kutituksen, joka järjestetään Espoon kulttuurikeskuksessa ja Pikku-Aurorassa Järvenperässä huhtikuun alussa.

Kevät-Kutitus tarjoaa iloista kevät- ja karnevaalitunnelmaa Pikku-Aurorassa keskiviikkona 4.4. ja torstaina 5.4. sekä kulttuurikeskuksessa lauantaina 7.4.

–Haluamme lisätä talojen välistä yhteistyötä ja tarjota osan ohjelmasta kahdessa paikassa, kulttuurituottaja Anna-Kaisa Kautovaara kertoo.

Kutitus-kissatViksu ja Viiksi ovat tavattavissa ja halattavissa molemmissa taloissa. Klovni Rosalii ja yksinäinen sydän -esitys vierailee molemmissa taloissa. Kyseessä on Elina Perttolan ideoima ja toteuttama sanaton esitys, joka sopii yli 1,5-vuotiaille.

Maksuttomaan Abrakadabra! taikatehdas-askartelutyöpajaan voi myös osallistua sekä Pikku-Aurorassa että Espoon kulttuurikeskuksessa. Paja pyörii non-stopina.

Pikku-Aurorassa järjestetään Pellekoulu-työpaja. Työpajassa harjoitellaan hassukävelyä, pelletemppuja ja hölynpölypuhetta. Työpaja sopii yli 4-vuotiaille. Maksuttomaan työpajaan pitää ilmoittautua ennakkoon, pikku-aurora@espoo.fi

Viime syksyn Avaruus-disco sai huikean suosion, joten Kutitus-diskossa lauantaina tanssitaan sukat rullalle, DJ Skeniksween ja Ottopetterin valitseman musiikin tahtiin. Louhisalissa tehdään discon aikana myös glittertatuointeja, ja Valosirkus Spektri loistaa diskoilijoiden seassa.

Lauantain 7. huhtikuuta ohjelmaan Espoon kulttuurikeskuksessa kuuluu myös Tippukivitapaus-konsertti. Runot ovat Laura Ruohosen, musiikki Anna-Mari Kähärän ja hahmot ja puvut Erika Kallasmaan käsialaa. Tapahtumaan on myynnissä perhelippujakin.

Aalto-yliopiston ja Paikkatietokeskuksen Laserkeilauksen huippuyksikkö osallistuu Kevät-Kutitukseen tuomalla näytteille muun muassa digitaalisia sisätilamalleja niin Espoon kulttuurikeskuksesta kuin Pikku-Aurorasta. Uusimmalla mallinnustekniikalla voidaan toteuttaa valokuvamaisia 3D-digiympäristöjä. Digimallit visualisoivat tapoja havainnoida ympäröivää maailmaa. Digimallit ovat nähtävissä Pikku-Aurorassa 4.4. kello 17–19 ja 5.4. kello 9–11 sekä Espoon kulttuurikeskuksessa 7.4. kello 10–15.

Kevät-Kutituksessa julkaistaan 3.–7. lokakuuta järjestettävän Kutitus-festivaalin teema.

Lisätiedot: www.kutitus.fi, www.espoo.fi/kulttuurikeskus ja www.pikkuaurora.fi