Mustan herkun mysteeri ratkesi – Näillä paikkakunnilla mämmi tekee kauppansa parhaiten

Koskela on Helsingin mämmikaupunginosa. Myös Myllypurossa ja Herttoniemessä mustaa makiaa osataan arvostaa. Ari Peltonen / Arkisto

Jari Pietiläinen

SOK:n analyytikot ovat selvittäneet sen, millä paikkakunnilla myydään eniten mämmiä Suomessa. Myymälätasoisista myyntitiedoista tehtiin data-ajo, jonka perusteella nyt osataan päätellä ne paikat, joissa useimmin ja runsaimmin myydään tätä pääsiäisen herkkua.

Suomen mämmikeskus on Kitee, niukalla erolla seuraavaan eli Kemijärveen nähden. Pronssille kiilaa Varsinais-Suomen ylpeys Loimaa. Listalla seuraavaksi sijoittuvat Viitasaari, Virrat, Ikaalinen, Nivala, Parikkala, Juva ja Ilomantsi.

– Mämmi on kansallinen herkku, sen suosio ylittää maakuntarajat. Samaan aikaan on niin, että samankin maakunnan sisällä esiintyy reippaita poikkeamia eri paikkakuntien välillä, toteaa valikoimapäällikkö Heidi Salmi S-ryhmän vähittäiskaupasta.

Mämmi-Suomen peräpäässä on hiljaista. Siellä loistavat esimerkiksi pääkaupunkiseudun kunnat ja Turku. Myös suurimmissa kaupungeissa mämmiä toki syödään, vaikka valtakunnantilastoissa ne eivät loista kärkisijoilla. Helsingin mämmikeskittymät löytyvät Itäkeskuksen, Pakilan ja Viikin alueilta.

Tampereella keulivat Lielahti, Linnainmaa ja Kaleva. Jyväskylässä röyhivät Seppälä, Keljo ja Palokka, kun taas Oulussa mämmi liikuttaa Limingantullissa, Linnanmaassa ja Raksilan alueella.

Aiheeseen liittyvää

  1. Mämmikö muka pahaa? Näin paljon sitä syödään joka vuosi
    31.3.2017 20:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut