Uimahallisota Espoossa kiihtyy – Demarit: Tapiolan uimahalli purettava

Kovan onnen Tapiolan uimahalli on ollut suljettuna viimeksi jo kesäkuusta 2016 lähtien. Ja sitäkin ennen useita kertoja aiemmin. Arkisto/Päivi Tuovinen

Seppo Korkman

Tapiolan demarit vaativat nykyisen Espoon Tapiolassa sijaitsevan uimahallin purkamista ja uuden hallin rakentamista samalle paikalle.

–Tarvittaessa nykyinen rakennus tulee voida purkaa ja uusi halli rakentaa nykyaikaan päivitettynä vanhoja piirustuksia soveltaen, Tapiolan demarien varapuheenjohtaja Juri Aaltonen linjaa.

Demarit viittaavat nykyisen uimahallin nyt reilut 1,5 vuotta kestäneeseen korjaukseen ja esiin tulleisiin uusiin ongelmiin.

–Ilmanvaihtojärjestelmä, kiinteistön ja altaiden lämmitysjärjestelmä sekä vedenkäsittelyjärjestelmä pitäisi uudistaa. Aikaa korjauksiin kuluisi vielä pari vuotta. Peli on nyt vihellettävä poikki, yhdistyksen puheenjohtaja Ville Kopra vaatii.

Demarien mielestä on käynyt ilmeiseksi, että nykyrakennuksesta ei enää saa uimahallikelpoista järkevillä korjauskustannuksilla.

Tilakeskuksen alustavien laskelmien mukaan Tapiolan uimahallin täyskorjaus maksaisi vähintään 21 miljoonaa euroa. Uimareille se avautuisi aikaisintaan kahden vuoden kuluttua.

Espoon tila -ja asuntojaosto on edellyttänyt, että Tilakeskus laatii kesään mennessä tarkat laskelmat ja arviot mahdollisuuksista nykyisen uimahallin korjaamiseen.

Tapiolassa syntynyt sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) arvioi Länsiväylän haastattelussa (LV 24.-25.3.), että halli voidaan peruskorjata, kunhan Museovirasto ei aseta hallin sisätilojen uudistamiselle liian tiukkoja ehtoja.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Sistonen (sd.) väläytti Länsiväylässä (LV 22.2.) puolestaan mahdollisuutta rakentaa tapiolalaisille kokonaan uusi uimahalli Tapiolan urheilupuistoon.

–Urheilupuistoon voitaisiin rakentaa ajanmukainen uimahalli lähes samalla summalla, mitä Tapiolan uimahallin perusteellisen korjauksen on arvioitu maksavan, Sistonen totesi tuolloin Länsiväylässä.

ArkkitehtiAarne Ervin suunnittelema uimahalli valmistui vuonna 1965. Se on suojeltu asemakaavalla ja on olennainen osa Tapiolan valtakunnallisesti merkittävää kulttuuriympäristöä.

Hallin nykyiset ongelmat juontavat vuonna 2005 valmistuneeseen, sittemmin epäonnistuneeksi havaittuun mutta useita miljoonia euroja maksaneeseen peruskorjaukseen jonka yhteydessä hallia myös laajennettiin. Halli on ollut suljettuna kesäkuusta 2016 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.