Markus Varesvuo voitti Fotofinlandian upealla luontokuvalla – Helsingin Uutisten Päivi Tuovinen ykkönen reportaasisarjassa

Helsinkiläinen luontokuvaaja Markus Varesvuo on voittanut Fotofinlandia 2018 -palkinnon. Hänen voittoisassa kuvassa viirupöllö odottaa saalista keskellä talvista maisemaa.

–Katsoja voi melkein tuntea kylmyyden, joka ympäröi pöllöä, kilpailun tuomaristo perusteli valintaansa.

Markus Varesvuo on kuvannut luontoa ja erityisesti lintuja ammatikseen vuodesta 2005. Hän on yksi kansainvälisesti parhaiten menestyneitä luontokuvaajiamme.

Reportaasisarjassa voittajaksi valittiin helsinkiläinen lehtikuvaaja Päivi Tuovinen Hän työskentelee Helsingin Uutisten, Länsiväylän ja Vantaan Sanomien valokuvaajana.

Tuovisen kuvassa ammattilaiskehonrakentaja Roelly Winklaar poseeraa ihailijoille, jotka ottavat hänestä kuvia kameroilla ja älypuhelimilla. Kuva on otettu Lahdessa vuonna 2014, jolloin Tuovinen teki laajaa Body In Progress -kuvareportaasia.

–Opintovapaan vuoksi minulla oli paljon aikaa syventyä yhteen aiheeseen. Mielessäni oli kaksi teemaa. Ne olivat ruumiillisuuden trendikkyys ja valtava visuaalisen viestinnän kasvu. Mietin pitkään, missä nämä lähtöajatukset kohtaisivat. Aloin seurata fitness-urheilijoita ja heidän valmistautumistaan.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Päivi Tuovisen valokuva kehonrakentajaRoelly Winklaarista voitti Fotofinlandia 2018 -kilpailun reportaasisarjan.

Kisalavojen äärellä Tuovinen vietti useamman viikonlopun. Hän huomasi, että visuaalisuus ja valokuvaus liittyvät oleellisesti kehonrakennukseen.

–Tässä kuvassa se konkretisoitui, kun ammattilaiskehonrakentaja päätti hypätä kisalavalta yllättäen yleisön joukkoon.

Pitkä keskittyminen kantoi hedelmää, ja siitä Tuovinen on kiitollinen.

– Itselleni valokuvakilpailuissa tärkeintä on, että kuvassa on sisältöä, joka pääsee esille. Toivoisin, että kuva tarjoaa ajateltavaa ja pohdittavaa.

Fotofinlandiaan osallistui tänä vuonna noin 1500 kuvaa. Finalistien kuvista järjestetyn yleisöäänestyksen voitti hääkuvasarjan voittaja Jetro Stavén.

Kilpailun voittaja sai 10000 euron palkinnon ja sarjavoittajat tuhat euroa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut