"Tavattoman intiimiä ja herkkää" – papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja Vantaalla

Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen pesi Osana Isaacin jalat Pappien pesulassa 2017. Tapahtuma järjestetään Myyrmäen asemalla jälleen kiirastorstaina. Juha-Pekka Vanhatalo

Inka Töyrylä

Papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja Myyrmäen asemalla kiirastorstaina 29. maaliskuuta. Vantaankosken evankelisluterilaisen seurakunnan papit ovat pesuvateineen paikalla kello 14–16. Pappien pesula on tarkoitettu kaikille, eikä pesu maksa mitään.

–Haluamme muistuttaa, että on pääsiäisen aika ja että kirkko on olemassa ihmisten palvelemista varten, sanoo pastori Kristiina Hyppölä Vantaan seurakunnan tiedotteessa.

Hyppölän lisäksi ohikulkijoiden jalkoja pesevät pastori Pirkko Järvinen ja kirkkoherra Hannu Pöntinen Tapahtuma pohjautuu Johanneksen evankeliumiin, jossa kerrotaan, kuinka Jeesus pesi opetuslastensa jalat kiirastorstaina ennen ensimmäistä ehtoollista ja antoi samalla seuraajilleen esimerkin toisten palvelemisesta.

–Jeesus kohtasi ja konkreettisesti kosketti ihmisiä. Koskettaminen ja kosketetuksi tuleminen on tavattoman intiimiä ja herkkää. Se on vähän jännittävää sekä pesijälle että pestävälle, mutta uskaltamisen arvoista, Järvinen pohdiskelee.

Pappien pesula toteutetaan nyt kolmannen kerran.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut