Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hakaniemen väliaikainen kauppahalli houkuttaa nyt espoolaisia – "Espoosta tullut hyvin paljon asiakkaita länsimetrolla"

KAUPPAHALLI Hakaniemen väliaikainen kauppahalli on ollut auki muutaman kuukauden.

Pienten käynnistysongelmien jälkeen arki Hakaniemen väliaikaisessa kauppahallissa on lähtenyt sujumaan hyvin.

Alkuun lämmin vesi ei meinannut myyntipisteissä riittää, mutta nyt ongelma on saatu korjattua. Asiakkaat ovat valittaneet myös sisäänkäynnin liukkaudesta, joten asia korjattiin asentamalla pääsisäänkäynnin portaisiin ja ramppeihin liukuesteeksi rimoja.

Vielä kevään aikana evakkohallin ulkopuolelle on tulossa valokirjaimia, jotta asiakkaat löytäisivät hallin nykyistä paremmin. Ulko-opasteiden puuttumisesta on tullut palautetta.

– Nyt lähes kaikki on saatu korjattua. Meillä on ollut sellainen positiivinen ongelma, että asiakkaita on ollut niin paljon, että alkuun kuraa kantautui valtavasti sisälle. Lisäsimme mattojen määrää ovensuihin, sanoo Tukkutorin tiimipäällikkö Merja Sorakari

Kävijälaskureita ei ole vielä saatu ovenpieliin, mutta silmämääräisen arvion mukaan asiakkaita on ensimmäisinä kuukausina ollut ehkä tuplamäärä verrattuna hallin kävijämääriin.

– Siinä on varmasti ollut myös kuherruskuukautta mukana, mutta halli on otettu vastaan todella hyvin, Sorakari toteaa.

Sorakari arvelee, että yksi syy hallin suuriin kävijämääriin on, että halli avautui samoihin aikoihin, kun länsimetro aloitti liikennöinnin. Länsimetro alkoi kulkea marraskuussa ja evakkohalli avasi ovensa tammikuussa.

– Espoosta on tullut hyvin paljon asiakkaita tänne länsimetrolla, sanoo Sorakari.

Hallin lounasravintola Soppakeittiöön tullut nelihenkinen lounasseurue on kriittinen hallin ulkoasun suhteen.

– Ilmapiiri on hyvä, mutta toteutus olisi voinut olla laadukkaampi. Jos vertaa esimerkiksi Tukholman Östermalmin halliin, joka myöskin on väliaikainen, niin onhan tämä todella erilainen, sanoo Veikka Entelä tarkoittaen karumpaa ulkoasua.

– Onhan tämä vähän kolkko. Onko tässä sitten tavoiteltukin keskeneräisyyttä, en tiedä, pohtii Tiina Teräs

Samassa seurueessa ruokaileva Tiina Latva kertoo kuulleensa, että kauppiaiden ilon uusista tiloista voi suorastaan aistia.

– Olen kuullut ihmisten sanovan, että kauppiaat vaikuttavat aiempaa hyväntuulisemmilta.

Sekä asiakkaat että kauppiaat vaikuttavat perin tyytyväisiltä uusiin tiloihin.

– Olemme ihan hirveästi tykänneet olla täällä. Nähdään päivänvaloakin. Kollegan kanssa olemme vitsailleet, että emme lähde täältä pois ollenkaan, naurahtaa Reitin kalan kalamyyjä Inga Kurvinen

Myös hyvä sisäilma saa erityistä kiitosta. Vanhassa hallissa sisäilma oli vuosia puutteellinen.

– Täällä on todella paljon parempi sisäilma. Myös tavarat on saatu paremmin esille. Ihmiset ovat pitäneet tätä uudenlaisena. On kuin ulkomaille olisi tullut, sanoo Reinin lihan lihamyyjä Tuomas Aro

Noin 3 miljoonaa euroa maksanut lasihalli on valoisa. Osalla, erityisesti kauppahallin kakkoskerroksessa toimineilla kauppiailla, on ollut totutteleminen hallin äänimaisemaan, joka on huomattavasti vanhaa hallia kovempi.

– Meteliin on ollut tottuminen. Muuten ei voi valittaa. Olemme saaneet uusia asiakkaitakin, sanoo vaatteita myyvän M. Kurosen yrittäjä Jaana Karastie