Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susu: Asiantuntija huolissaan: Lähimaksun enimmäisnostorajan korottaminen voi pahentaa peliongelmia

Peräti 40 prosenttia peliautomaattien korttimaksuista tehdään jo lähimaksulla.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin, että lähimaksukorttien enimmäisnostorajaa halutaan korottaa Suomessa. Nykyinen raja on 25 euroa. Sunnuntaisuomalaisen haastattelema Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n projektipäällikkö Tapio Jaakkola uskoo, että lähimaksujen ylärajan nostaminen saattaa pahentaa uhkapeliongelmia.

Veikkaus ei rajoita maksukortilta tehtyjä maksuja, joten ainoa pelaajan pelaamista rajoittava asia on pankkien asettama yläraja. Veikkaus ei ota kantaa ylärajan nostamiseen.

Jaakkolan mukaan ei ole tiedossa, miten paljon lähimaksaminen tai kortilla pelaaminen lisää rahapeliongelmia, mutta se tiedetään, että useammat vaiheet vähentävät impulsiivisten ostosten tekemistä. Jaakkola pitää lähimaksuylärajan nostoa huonona asiana.

– 25 euroa on rahapeliautomaattien peruspelaajalle kohtuullisen iso summa. Kauppojen peliautomaateissa voittoluokat eivät ole kovin korkeita, päävoitto saattaa olla 75 euroa. Ei sillä maailmaa kierretä, eivätkä sellaiset summat houkuttele hyvin ansaitsevia, selittää Jaakkola Sunnuntaisuomalaiselle.