Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa repesi someraivo nettiin ladatusta valittaja-apteekkien listasta – Uusien apteekkien kohtalo edelleen avoin

Useimpien espoolaisten apteekkarien nuiva suhtautuminen uusien apteekkien perustamiseen on kirvoittanut pitkän ja kärkkään keskustelun sosiaalisessa mediassa.

Keskustelijoilta ei heru ymmärrystä olemassa olevien apteekkien yrittäjille. He haluavat etenkin ympärivuorokautisen apteekin Jorvin sairaalaan.

Somessa ihmetellään, miksi sairaiden tai sairaiden lasten vanhempien pitäisi könytä keskellä yötä Vantaan Myyrmäkeen tai Helsingin keskustaan hakemaan lääkkeitä, kun paikalliset apteekit sulkevat ovensa jo illasta.

Osa on valmis boikotoimaan apteekkeja, jotka vastustavat uusia apteekkeja.

Ainakaan kaikki alun perin oikaisuvaatimuksen allekirjoittaneet apteekkarit eivät ole enää mukana rintamassa. Tapiolan Apteekin apteekkari Risto Kanerva kertoo vetäytyneensä pois oikaisuvaatimuksesta.

- Tein niin, kun näin Fimean päätösluonnoksen, jossa virasto käytännössä hylkää vaatimuksen, Kanerva sanoo.

Toinen syy pois jättäytymiseen on se, että Apteekkariliitto kannattaa apteekkien määrän lisäämistä hallitusti. Kanerva istuu liiton hallituksessa.

Kanerva kuitenkin huomauttaa, että oikaisuvaatimuksen kärki ei kohdistunut Jorvin apteekin perustamiseen, vaan apteekkialueiden rajojen poistoon.

- Jos rajat poistuvat, kaikki apteekit saattaisivat pyrkiä parhaille paikoille. Näin osa Espoosta voisi jäädäilman apteekkia, hän sanoo.

Useimpien muiden apteekkarien tämänhetkinen kanta oikaisuvaatimukseen ei ole tiedossa, sillä Länsiväylä ei onnistunut tavoittamaan heitä tai he eivät halunneet kommentoida asiaa. Kaksi apteekkaria kertoi, että asia onEspoonlahden apteekkarin Mika Vidgrenin hoidossa. Vidgren taas oli lomamatkalla toisella aikavyöhykkeellä eikä häneen saatu yhteyttä.

Espoon apteekkitiheys on Suomen kaupungeista pienimpiä, ja väkimäärä kasvaa nopeasti. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea päätti lokakuussa kuuden uuden apteekin perustamisesta Espooseen.

Uusien apteekkien perustaminen uhkaa viivästyä kymmenen Espoossa toimivan apteekkarin tekemän oikaisuvaatimuksen takia.

Uusien apteekkien kohtalo on edelleen avoinna. Fimeasta saadun tiedon mukaan päätös asiassa tehdään lähiaikoina.

Apteekkipalvelujen laajentamisesta ja apteekkarien suhtautumisesta uutisoi ensimmäisenä Länsiväylä