Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailmalla leviää nyt lista, jossa Suomi on onnellisin maa – maahanmuuttajien mielipide vaikutti

Suomi on noussut viidenneltä sijalta maailman onnellisimmaksi maaksi, selviää YK:n kestävän kehityksen verkoston tekemässä listassa. Uutistoimisto AP:n uutisen on julkaissut muun muassa yhdysvaltalainen The Washington Post

Arvioitavia asioita olivat muun muassa ihmisten terveys. Sitä mitattiin eliniän odotteella ja sosiaalisilla tukiverkostoilla. Myös korruptio vaikutti sijoitukseen. 156 maan tutkimus uudistui tänä vuonna, koska mielipidettä hyvinvointiin kysyttiin myös 117 maan maahanmuuttajalta.

–Onnellisuuden määrä lisääntyi niissä maahanmuuttajissa, jotka muuttivat onnellisiin maihin ja päin vastoin, sanoi Kanadassa toimivan Brittiläisen Kolumbian yliopiston taloustieteen professori John Helliwell AP:lle.

YK:n Sustainable Development Solutions -verkoston laatimaa listausta on tehty vuodesta 2012 lähtien. Pohjois-Euroopan maat ovat menestyneet sillä aina hyvin. Tänä vuonna Norja oli sijalla kaksi. Myös Ruotsi, Islanti ja Tanska olivat kymmenen kärjessä. Euroopan ulkopuolella olevista maista parhaiten pärjäsivät Uusi-Seelanti ja Kanada. Yhdysvaltojen sijoitus putosi sijalta 14 sijalle 18.

Suomessa asiasta uutisoi aiemmin muun muassa Ilta-Sanomat.