Sukupuolineutraali avioliittolaki voimassa vuoden – lähes 1 900 sateenkaariparia avioliittoon

Vuoden ajan voimassa ollut sukupuolineutraali avioliittolaki on tuottanut lähes 1 900 sateenkaariparia. Päivi Tuovinen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Sukupuolineutraali avioliittolaki täytti maaliskuun alussa tasan yhden vuoden. Maistraateissa muutettiin helmikuun 2018 loppuun mennessä kaikkiaan 1 227 aiemmin rekisteröityä parisuhdetta avioliitoksi ja solmittiin 657 uutta samaa sukupuolta olevien avioliittoa.

Samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi eniten Uudenmaan ja Hämeen alueella. Kaikista sateenkaarihäistä noin 56 prosenttia vietettiin Uudellamaalla tai Hämeessä.

Vähiten samaa sukupuolta olevien avioliittoja solmittiin tai muutettiin rekisteröidystä parisuhteesta avioliitoksi Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen, Pohjois-Suomen ja Lapin alueilla. Näissä maakunnissa solmittiin kaikkiaan vain seitsemäsosa Suomen kaikista sateenkaariliitoista.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut