Valtuutetut vaativat: Puistoruokailu takaisin – Espoo lopetti säästösyistä 300 000 euroa maksaneen palvelun

Espoo lopetti puistoruokailun järjestämisen vuonna 2009. Nyt sitä vaaditaan takaisin. Kuvituskuva. Arkistokuva/Kaisa Paastela

Seppo Korkman

Säästösyistä Espoossa vuonna 2009 lopetettu puistoruokailun järjestäminen koulujen kesälomien ajaksi halutaan palauttaa.

Tiina Ahlfors (vas.) ja useat muut valtuutetut ovat jättäneet asiaa koskevan valtuustoaloitteen. Siinä vaaditaan, että puistoruokailun palauttamista valmistellaan vuoden 2019 talousarvioon.

Aloitteessa muistutetaan, että Espoo mainostaa itseään houkuttelevana kaupunkina lapsiperheille, jossa ennaltaehkäisevien palvelujen saatavuuteen panostetaan. Espoo-tarinassa pidetään lapsiperheköyhyyden vähentämistä tärkeänä.

– Koulujen kesätauot ovat haastavia monille, sillä kaikilla ei ole mahdollisuutta tarjota leiritoimintaa koko sille ajalle kun vanhemmat ovat töissä ja lapset lomalla, Ahlfors muistuttaa.

Aloitteessa vinkataan, että kaupunki voisi hyödyntää kumppanuusperiaatteella järjestöjä puistoruokailun järjestämisessä, jotta palvelu voitaisiin tuoda lasten lähelle.

Vuonna 2009 puistoruokailun järjestäminen maksoi Espoon kaupungille 300 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.