Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansanedustaja Pia Kauma vaatii kilpailua apteekkialalle – pontimena Espoon apteekkisota

Espoolaiskansanedustaja Pia Kauma (kok.) vaatii sääntelyn purkamista ja kilpailun lisäämistä apteekkialalla.

Esimerkkinä nykyisestä, Kauman mielestä epäterveestä tilanteesta on hänestä Espoossa käynnissä oleva apteekkisota.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea päätti lokakuussa kuuden uuden apteekin perustamisesta Espooseen. Osa nykyisistä espoolaisapteekkareista ei päätöstä niellyt, vaan on tehnyt Fimean päätöksestä oikaisuvaatimuksen.

Yksi, nyt jäissä oleva apteekkihanke Espoossa on Jorvin sairaalan tiloihin sijoittuva ympäri vuorokauden auki oleva apteekki.

–Millä muilla toimialoilla jo olemassa oleville yrityksille tarjotaan näin suuri valta vaikuttaa siihen, ketkä alalle saavat tulla, Kauma kysyy sosiaali- ja terveysministerille kohdistamassaan kirjallisessa kysymyksessä.

–Jorvin sairaalan alueelle kaavailtu, myös yöaikaan palveleva apteekki voisi kuitenkin vastata tuhansien asiakkaiden tarpeisiin nykyistä tehokkaammin”, kansanedustaja Pia Kauma muistuttaa.

Hän muuttaisi myös lääkkeiden hinnoittelua niin, että hintakilpailu olisi mahdollista.

Fimea perusteli lisäapteekkien perustamispäätöstään Espooseen kaupungin harvalla apteekkiverkolla.

–Espoon apteekkitiheys on Suomen kaupungeista pienimpiä. Espoossa on 10 itsenäistä apteekkia, kun esimerkiksi Tampereella määrä on 20 ja Vantaallakin 12, yliproviisori Noora Oinonen Fimeasta perusteli lisäapteekkien tarvetta Länsiväylän haastattelussa joulukuussa (LV 13.12. 2017.)