Muistomuokkaamossa luodaan valokuvien pohjalta uusia muistoja

Muistomuokkaamossa käytetään materiaalina valokuvia. Niiden avulla voidaan vaikkapa palata paikkaan, jota ei enää ole. Anneli Tuominen-Halomo

Anneli Tuominen-Halomo

Muistomuokkaamo on yhteisötaideprojekti, jossa tehdään valokuvista uusi, muokattu muisto. Lisäksi kirjoitetaan tarina.

Työpajat järjestetään maaliskuussa Entressen, Sellon ja Tapiolan kirjastostoissa. Ensimmäinen on 8. maaliskuuta Entressen kirjastossa. Työpajat ovat ilmaisia kaikille osallistujille eikä aiempaa kokemusta kuvien muokkaamisesta tarvita.

Muistomuokkaamoon osallistuminen sopii kaikenikäisille ja -taustaisille aikuisille.

Jokaiseen työpajaan mahtuu 6–9 osallistujaa. Mukaan tarvitaan vähintään kaksi valokuvaa paperisena tai digitaalisena. Niitä kopioidaan ja tulostetaan tarpeen mukaan.

Kulttuuriantropologi ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Taina Kilpelä sai idean työpajasta, kun hän katseli omia, vanhoja diakuviaan ja kaksi kuvaa meni vahingossa päällekkäin.

Muistomuokkaamoa ohjaa kolmihenkinen, moniammatillinen työryhmä. Mukaan voi ilmoittautua osoitteessa https://muistomuokkaamo.com/taidepajat/

Muokatuista muistoista rakennetaan näyttely rakennetaan kansainväliseen kohtaamispaikka Trapesaan toukokuussa ja Sellon kirjaston Galleria Annaan lokakuussa 2018.

Hankkeen ovat rahoittaneet Espoon kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.