Koriksen EM-karsinnat jatkuvat Metro-areenalla suunnitellusti

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA ilmoitti torstai-iltana, että ensi vuonna pelattavaksi tarkoitetut EM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin. Tämä ei kuitenkaan vaikuta EM-karsintojen aikataulutukseen.

EM-kisojen siirtäminen vuoteen 2022 ei ollut yllätys Susijengin päävalmentajalle.

– Jos lyhyen ajan sisällä järjestettäisiin jalkapallon EM-kisat, olympialaiset ja vielä koripallon EM-kisat, seuraisi siitä ähky. Muut kilpailut veisivät koripallon kisoilta henkistä tilaa, pohdiskeli Henrik Dettmann, kun FIBA ei ollut vielä päättänyt siirtää kisoja.

EM-karsinnat pelataan aiemmin ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Susijengi jatkaa siten karsintoja ensi marraskuussa ja vuoden 2021 helmikuussa. EM-kisoihin päässeet joukkueet ovat siten selvillä normaalia aikaisemmin.

Suomen maajoukkue pelaa kotiottelunsa Metro-areenalla. Marraskuussa sinne tulee haastajaksi Georgia. Tämän karsintaikkunan toisen ottelunsa Susijengi pelaa Serbian vieraana.

Ensi vuonna joukkue kohtaa kotona Sveitsin ja vieraissa Georgian.

Susijengi on pelannut tähän mennessä karsinnoissa kaksi ottelua. Kotikentällään joukkue hävisi Serbialle, mutta haki vierasvoiton Sveitsistä.

Seuraavat EM-kisat ovat 1.–18. syyskuuta 2022. Otteluja pelataan Saksassa, Tshekissä, Georgiassa ja Italiassa. Kisoihin pääsee 24 maata.

Näiden kisojen muuttunut ajankohta vaikuttaa seuraavien MM-karsintojen käynnistymiseen. Niiden piti alkaa syyskuussa 2022. Ne alkavatkin jo kuukautta aikaisemmin eli elokuussa 2022. MM-kisat järjestetään vuonna 2023.

Dettmann kertoo, että Susijengille oli sovittu tulevaksi kesäksi maaottelurypäs. Susijengin piti kohdata Tsekki vieraskentällä.

– Miniturnauksessamme olisimme kohdanneet Viron ja Hollannin. Nyt meidän kaikkien on noudatettava valtiovallan päätöksiä. Koripallon pariin palaamme vasta sitten, kun se on turvallista.

Dettmann sanoo, että kullakin pelaajalla voisi olla oma pallo ja oma kori.

– Pienryhmäharjoittelulla aloittaisimme. Nuoremmat treenaisivat enemmän ja kokeneemmat tulisivat mukaan myöhemmin.

– Nykytilanteessa koripallossa on välikausi, jolloin on hyvää aikaa tehdä omaa perusharjoittelua. Koripalloilija ei tässä hirveästi häviä. Joku voi jopa voittaa, kun saa nyt riittävästi lepoa, päävalmentaja arvioi.

Hän toivoo, että loppukesästä joukkue pääsisi pelaamaan otteluja.

– Pitkälle ei voi tehdä suunnitelmia, mutta jos elokuussa pääsisimme pelaamaan, Dettmann mietiskelee ääneen.

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut