Korona lykkää myös Moskovan patriarkan vierailua Suomeen

Moskovan ja koko Venäjän patriarkka Kirillin oli määrä vierailla Suomessa toukokuun alussa. Koronapandemian vuoksi vierailua joudutaan kuitenkin siirtämään myöhemmäksi, tiedottaa Kirkon viestintä.

Vierailukutsun olivat esittäneet Suomen evankelis-luterilainen kirkko, ortodoksinen kirkko ja katolinen kirkko Suomessa.

– Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, milloin vierailun voi toteuttaa. Sekä Suomessa että Venäjällä eletään nyt poikkeusoloissa, emmekä tiedä varmuudella, kuinka kauan pandemia kestää. Lisäksi monia tapahtumia ja tapaamisia on jouduttu siirtämään myöhäisemmäksi, ja kalenterit ovat menneet uusiksi molemmin puolin rajaa, toteaa tiedotteessa Kirkkohallituksen ulkoasiain osaston johtaja Kimmo Kääriäinen

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Venäjän ortodoksisen kirkon teologiset oppikeskustelut oli tarkoitus pitää toukokuun puolivälissä. Myös ne joudutaan siirtämään myöhäisempään ajankohtaan.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut