Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Espoo aikoo pyytää hengityskoneita ystävyyskaupunki Shanghailta

Espoossa pohditaan osana koronapandemiasta selviämistä myös ystävyyskaupunkisuhteiden hyödyntämistä, kertoo Yle

Kaupungissa on mietitty, että hätätilassa ystävyyskaupunki Shanghaista voitaisiin ehkä saada suojavarusteita ja jopa hengityskoneita.

– Jos näyttäisi siltä, että muilla keinoilla, joilla Suomessa on varauduttu, ei saataisi potilaita hoidettua niin varmasti siinä tapauksessa pyydettäisiin apua Shanghailta, kertoo Ylelle Espoon perusturvajohtaja Juha Metso

Kiinassa koronapandemia on ollut viime viikkoina hiipumaan päin ja rajoituksia on vähitellen purettu. Hengityskonepulassa Kiina on jo auttanut muun muassa New Yorkia.

Mitään virallista pyyntöä Shanghaihin ei ole Espoosta toistaiseksi lähtenyt, vaan kyse on ollut Metson mukaan lähinnä eri vaihtoehtojen pohdiskelusta.

Metso uskoo kuitenkin vahvasti, että kaupunkien välisestä yli 20 vuotta kestäneestä yhteistyöstä on tiukassa paikassa hyötyä, Yle kertoo.

Laitteet ja tarvikkeet on mahdollista kuljettaa maapallon toiselta laidalta tarvittaessa nopeasti lentorahtina.

Vaikka Kiinan apukin on Espoossa mietinnässä, perusturvajohtaja arvioi Espoon ja Suomen varautumisen olevan riittävää. Tosin Metso epäilee, että pahin on vielä edessä.