Yle: Espoo aikoo pyytää hengityskoneita ystävyyskaupunki Shanghailta

Klaus Nurmi

Espoossa pohditaan osana koronapandemiasta selviämistä myös ystävyyskaupunkisuhteiden hyödyntämistä, kertoo Yle

Kaupungissa on mietitty, että hätätilassa ystävyyskaupunki Shanghaista voitaisiin ehkä saada suojavarusteita ja jopa hengityskoneita.

– Jos näyttäisi siltä, että muilla keinoilla, joilla Suomessa on varauduttu, ei saataisi potilaita hoidettua niin varmasti siinä tapauksessa pyydettäisiin apua Shanghailta, kertoo Ylelle Espoon perusturvajohtaja Juha Metso

Kiinassa koronapandemia on ollut viime viikkoina hiipumaan päin ja rajoituksia on vähitellen purettu. Hengityskonepulassa Kiina on jo auttanut muun muassa New Yorkia.

Mitään virallista pyyntöä Shanghaihin ei ole Espoosta toistaiseksi lähtenyt, vaan kyse on ollut Metson mukaan lähinnä eri vaihtoehtojen pohdiskelusta.

Metso uskoo kuitenkin vahvasti, että kaupunkien välisestä yli 20 vuotta kestäneestä yhteistyöstä on tiukassa paikassa hyötyä, Yle kertoo.

Laitteet ja tarvikkeet on mahdollista kuljettaa maapallon toiselta laidalta tarvittaessa nopeasti lentorahtina.

Vaikka Kiinan apukin on Espoossa mietinnässä, perusturvajohtaja arvioi Espoon ja Suomen varautumisen olevan riittävää. Tosin Metso epäilee, että pahin on vielä edessä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Jo kolmannesta hoivakodista paljastui koronatartunta Espoossa – lisää hengityssuojaimia tulossa 7.4.2020 13:55
  2. Espoossa yli 200 varmistettua koronatartuntaa – Perusturvajohtaja: Tiedossa ei toistaiseksi uusia koronakuolemia hoivakodeissa 6.4.2020 13:55
  3. Potilastietojärjestelmä Apotti ei vieläkään kelvannut Espoolle – koronakin tuli väliin 6.4.2020 20:22

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut