Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jo kolmannesta hoivakodista paljastui koronatartunta Espoossa – lisää hengityssuojaimia tulossa

Kolmannessakin espoolaisessa hoivakodissa on todettu koronavirusta. Espoon perusturvajohtaja Juha Metso kertoo, että kyseessä on yksityinen hoivakoti.

– Yksi uusi (hoivakoti), jossa oli ymmärtääkseni yksi todettu tapaus, Metso kertoi tiistaina aamupäivällä.

Vielä maanantaina varmistettuja koronatartuntoja oli todettu Espoossa kahdessa hoivakodissa, joista toinen on kaupungin ja toinen yksityinen hoivakoti. Kyseisessä yksityisessä hoivakodissa kolme asukasta on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Metso kertoo, että tiistaiaamupäivään mennessä tietoon ei ollut tullut uusia koronaviruksen aiheuttamia kuolemia hoivakodeissa Espoossa.

Espoossa on Metson mukaan kaiken kaikkiaan nelisenkymmentä hoivakotia. Niissä on noin 1 350 asukasta.

Pula hengityssuojaimista ja suojatakeista on puhuttanut viime päivinä. Suojavarustepula on näkynyt myös Espoossa, mutta Metson mukaan varusteita on kuitenkin saatu riittämään tärkeimpiin paikkoihin, kuten hengitystieinfektio-oireisten hoitoon keskittyvälle Samarian terveysasemalle Espoon keskukseen.

Metso kertoo, että suojavarusteita pitäisi olla tulossa loppuviikosta lisää huomattava määrä.

– Se auttaa tilannetta merkittävästi, Metso arvioi.

Puhetta on Metson mukaan ollut noin 200 000 kappaleesta hengityssuojaimia.

– Katsomme, menisivätkö ne meidän omiin hoivakoteihimme ja mahdollisesti myös joihinkin yksityisiinkin, joista ostamme palveluita. Se on vielä tarkemmin sopimatta. Ensin pitää saada ne, että niitä voi jakaa, Metso sanoo.

Varmistettujen koronatartuntojen määrä Espoossa on kasvanut. Tiistaiaamupäivään mennessä Espoossa oli todettu 238 varmistettua koronatartuntaa, mikä on yhdeksän tartuntaa enemmän kuin maanantaina.

Tartuntojen todellinen määrä on todennäköisesti suurempi, koska kaikkia lieväoireisia tai oireettomia henkilöitä ei testata koronan varalta.