Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo antaa lainasta lyhennysvapaan vuoden Esport Arenalle – helpotusta lainanmaksuun anottiin jo kaksi vuotta sitten

Espoon kaupunki myöntää Esport Arena -liikuntakeskusyhtiölle vuoden vapautuksen vanhan lainan lyhennyksestä koronakriisiin vedoten.

Espoon kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

Yksityisessä omistuksessa oleva Esport Arena Oy on saanut kaupungilta lainaa alun perin 26 miljoonaa markkaa vuosina 2004-2006, jolloin yhtiön rakennutti jalkapallo-salibandyhallin Tapiolaan.

Lainan saldo on nyt noin 3,7 miljoonaa euroa ja vuosittainen lyhennys runsaat 336000 euroa. Yhtiö on maksanut jo lainan vuosikoron noin 61000 euroa.

Esport Arena toteaa anomuksessaan lyhennysvapaasta vuodesta, että koronakriisi iskee merkittävästi liikunta-alaan ja tulot romahtavat.

Lyhennys siirtyy eteenpäin, mutta laina-aika pysyy saman vuoteen 2030 saakka.

Esport on pohjoismaiden suurin sisäliikuntakeskus, ja yhtiöllä on 40 vuoden historia takanaan.

Yhtiö kertoo, että sen palvelut pysyvät toistaiseksi auki koronavirustilanteesta huolimatta ja viranomaisten ohjeita noudatetaan.

Liikuntaryhmät on yhtiön tiedotteen mukaan rajattu 10 henkilöön ja esimerkiksi pukuhuoneiden saunat on suljettu.

Viranomaiset eivät ole määränneet kuntokeskuksia suljettaviksi ja monet niistä ovat edelleen auki toisin kuin ravintoloiden kohdalla on tehty.

Espoon myöntämän Esport Arena -lainan ensimmäinen lyhennyserä oli kaksi vuotta sitten.

Silloin yhtiö anoi lainan lyhennyksen aloittamista vasta vuoden kuluttua maaliskuussa 2021, mutta kaupunki ei myöntänyt poikkeusta alkuperäisiin ehtoihin.

Espoon kaupunginhallitus päätti maanantaina paketista. jolla tuetaan paikallisia yhtiöitä ja yhteisöjä kuten urheiluseuroja.