Potilastietojärjestelmä Apotti ei vieläkään kelvannut Espoolle – koronakin tuli väliin

Paavo Rantalainen

Espoon kaupunki pitäytyy seitsemän vuotta sitten tehdyssä päätöksessään jättäytyä pois Helsingin seudun kaupunkien ja HUS:n kehittämästä sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmä Apotista.

Espoo olisi vielä päässyt järjestelmään mukaan ja asiaa on harkittu talven mittaan vakavasti, mutta kaupunginhallitus torppasi ajatuksen maanantai-iltana äänin 12-3.

Apottia varten perustettu yhtiö on jo aiemmin ilmoittanut, että mukaan Oy Apotti Ab:hen pääsee osakkaaksi 20.4. saakka. Sen jälkeen portti menee kiinni.

Kaupunginhallitus totesi sote-valmistelun keskeneräisyyden, kaupungin taloudellisen tilanteen ja koronan aiheuttamien ongelmien olevan niin vakavia haasteita, että Espoo ei liity Apottiin, vaan valtuuston vuonna 2013 tekemä päätös on edelleen voimassa.

Kaupunginhallitus kehottaa kaupunginjohtajaa varautumaan tarvittaviin asiakas- ja potilastietojärjestelmää koskeviin päätöksiin osana sote-uudistusta, kuitenkin viimeistään vuonna 2023.

Espoo on viime vuosina Apotti-yhteistyöstä irtautumisen jälkeen keskittynyt muun muassa nykyisen järjestelmäympäristön kehittämiseen.

Espoo on laskenut, että vuosittaiset ylläpitokustannukset eivät Apotissa olisi poikenneet merkittävästi kaupungin nykyisen järjestelmän ylläpitokustannuksista, mutta investointikustannukset olisivat olleet merkittävät.

Apotti Oy:n laskutus Espoon kaupungille olisi ollut kymmenessä vuodessa yhteensä noin 135 miljoonaa euroa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Apotti ei tuonut ruuhkaa Jorvin päivystykseen
    4.2.2020 9:15
  2. Espoo jättäytyi pois potilastietojärjestelmä Apotista seitsemän vuotta sitten – nyt tuli kiire päästä mukaan
    26.3.2020 18:21
  3. Hus lykkää Apotin laajentamista – piti ottaa käyttöön toukokuussa useissa yksiköissä
    18.3.2020 12:00

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut