Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa yli 200 varmistettua koronatartuntaa – Perusturvajohtaja: Tiedossa ei toistaiseksi uusia koronakuolemia hoivakodeissa

Varmistettujen koronatartuntojen määrä Espoossa on kivunnut yli kahdensadan. Maanantaiaamupäivään mennessä Espoossa oli todettu 229 koronatartuntaa, kertoo Espoon perusturvajohtaja Juha Metso

Viime perjantaina varmistettuja tartuntoja oli 183 Tartuntojen todellinen määrä on todennäköisesti suurempi, koska kaikkia lieväoireisia tai oireettomia henkilöitä ei testata koronan varalta.

Yle uutisoi sunnuntaina, että kolme espoolaisen hoivakodin asukasta on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Kuolemat tapahtuivat yksityisessä hoivakodissa.

Juha Metso kertoo, että maanantaiaamupäivään mennessä tietoon ei ollut tullut uusia koronaviruksen aiheuttamia kuolemia hoivakodeissa Espoossa.

Metson mukaan kyseisen yksityisen hoivakodin lisäksi varmistettuja koronatartuntoja oli maanantaiaamupäivään mennessä todettu ainakin yhdessä kaupungin hoivakodissa. Kyseisissä hoivakodeissa asuvien omaisille on Metson mukaan kerrottu, että niissä on todettu koronatartuntoja.

– Se on pyritty hoitamaan erityisen huolellisesti sekä omassa että yksityisessä hoivakodissa, Metso sanoo ja tarkentaa tiedotuksen tapahtuneen soittamalla.

Metson tiedossa ei maanantaina aamupäivällä ollut, että koronatartuntoja olisi todettu kyseisten kahden hoivakodin lisäksi muissa hoivakodeissa Espoossa. Hoivakodeissa todettujen tartuntojen kokonaismäärää Metso ei kommentoi.

– Asia on myös niin, että siellä on selvittelyitä kesken. En lähde spekuloimaan sillä lukemalla, Metso sanoo.

Koronaviruksen leviämistä hoivakodeissa pyritään Metson mukaan ehkäisemään esimerkiksi asettamalla väkeä tarvittaessa karanteeniin sekä huolehtimalla suojavarustuksesta.

– Mahdollisesti altistuneita on laitettu aika paljon karanteeniin. Lisäksi testaamista lisäämällä ja suojautumalla, hengityssuojaimilla ja muuten, Metso kertoo toimenpiteistä.

Metson mukaan hengityssuojaimia on tarpeeksi ”tärkeimpiin kohtiin”.

– Meillä on toiveita, että saisimme tällä viikolla täydennystä, jotta suojavarusteiden saanti paranisi, Metso sanoo.

Länsiväylä kertoi perjantaina, että sosiaali- ja terveystoimen henkilökunnalla on varmistettuja koronatartuntoja. Lisäksi henkilökuntaa on karanteenissa altistuksen takia.

– Olemme pystyneet kompensoimaan tilannetta henkilöstösiirroilla. Tilanne on vähän haasteellinen, mutta nyt hallinnassa, Metso kommentoi.

Henkilöstöä on Metson mukaan vapautunut esimerkiksi neuvoloista ja päivähoidosta, kun niiden toimintaa on supistettu.