Espoossa 183 varmistettua koronatartuntaa – myös hoitohenkilökuntaa sairastunut

Espoossa oli perjantaina aamupäivällä 183 varmistettua koronavirustartuntaa. Määrä nousi selvästi torstaihin mennessä todetusta 161 tartunnasta.

Espoon perusturvajohtajan Juha Metson mukaan myös sosiaali- ja terveystoimen henkilökunnalla on varmistettuja koronatartuntoja. Henkilökuntaa on myös jouduttu asettamaan karanteeniin altistuksen vuoksi.

– Altistuneita on lähinnä Espoon sairaalassa ja pitkäaikaishoidossa. Tilanne on kuitenkin hallinnassa ja pystymme kompensoimaan aukkopaikkoja, Metso kertoo.

Pula hengityssuojaimista ja suojatakeista näkyy myös Espoossa.

– Saatavuus on pulmallista, vaikka kyse on hyvin yksinkertaisista välineistä. Olemme joutuneet priorisoimaan niitä kriittisiin paikkoihin, Metso toteaa.

Ensimmäiseksi suojavarusteet menevät Metson mukaan Espoon sairaalaan ja Samarian terveysasemalle, jonne hengitystieoireiset potilaat on keskitetty. Sen jälkeen niitä toimitetaan mahdollisuuksien mukaan muun muassa kotihoitoon.

Metson mukaan tilanne on Espoossa vielä kohtalaisen hyvä.

– On tärkeätä, että noudatamme kaikki valtakunnallisia ja paikallisia ohjeita, jotta tilanne huononee mahdollisimman hitaasti, Metso painottaa.

Jos sinulla on lieviä hengitystieoireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta kotona. Sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveysasemalle. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat.

Jos epäilet saaneesi koronaviruksen, voit tehdä oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Saat toimintaohjeet oireidesi perusteella.

Jos sinulle tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, soita terveysasemallesi tai varaa aika videovastaanotolle.

Päivystysapu numerossa 116 117 auttaa iltaisin ja viikonloppuisin, kun terveysasemat ovat kiinni.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut