HSL pyörsi kiukkua aiheuttaneen päätöksensä – Näin saat kausilipustasi sittenkin hyvitystä

Anniina Virtanen

HSL on päättänyt pyörtää päätöksensä olla hyvittämättä kausilippua asiakkailleen. HSL:n hallitus päätti kokouksessaan keskiviikkoiltana, että asiakkaiden kausiliput hyvitetään koronavirusepidemian takia tietyin ehdoin.

Hyvitystä saa vain, jos kausilippu on ostettu 16. maaliskuuta tai sitä ennen ja on voimassa 16. huhtikuuta tai sen jälkeen. Hyvitystä saa ainoastaan 16.4. jälkeiseltä ajalta.

– Haluamme tarjota hyvityksen kausilippuihin nimenomaan uskollisimmille ja sitoutuneimmille asiakkaillemme ja heille, joille lipun ylimääräinen voimassaolo aiheuttaa kaikkein suurimmat taloudelliset tappiot, HSL perustelee päätöstään tiedotteessa.

Uusi päätös ei vieläkään ole tyydyttänyt kaikkia.

– Nyt mennään oikeaan suuntaan, mutta edelleen ihmetyttää 16.3.–16.4. välinen aika, jota ei hyvitetä, yksi HSL:n sivuilla kommentoinut ihmettelee.

Päätöstä ihmetellään erityisesti siksi, että Suomessa joukkoliikennettä kehotettiin välttämään jo maaliskuussa.

Lue lisää: Ihmiset raivostuivat HSL:n päätöksestä – kausilippua ei voi muuttaa arvoksi tai saada rahojaan takaisin

Hyvityksen saa luopumalla HSL-kortista postittamalla sen HSL:lle toukokuun loppuun mennessä. Korttia ei kuitenkaan pidä lähettää vielä, vaan HSL tiedottaa käytännön järjestelyistä tarkemmin lähipäivinä. Kortin palauttamisesta ei peritä käsittelymaksua, ja uuden kortin voi hankkia myöhemmin maksutta. Tämäkin aiheutti kysymyksiä.

– Mitä jos postittaminen on kynnys, koska se ei ole ilmaista. Onko mahdollista laittaa keräysastia tai postilaatikko palvelupisteidenne lähettyville, niin voisi käydä laittamassa kortin siihen, eräs ehdottaa.

HSL-sovelluksen jatkuvan säästötilauksen lippujen lopettamisesta ei peritä huhtikuussa sanktiomaksua, ja 16.3. jälkeen maksetut sanktiomaksut palautetaan toukokuussa.

– Heille, jotka eivät nyt saa lippuhyvitystä, tarjoamme kuitenkin mahdollisuuden ostaa kausilippuja puoleen hintaan syksyllä, kun koronavirusepidemia sen mahdollistaa. Samat alennukset ovat toki voimassa muillekin, HSL tiedottaa.

Joukkoliikenne on HSL:n mukaan toiminut joitakin harvennuksia lukuun ottamatta melko normaalisti koko ajan.

Matkustajamäärät ovat vähentyneet noin 70 prosenttia normaalitasosta, joten osalla asiakkaista on edelleen välttämätöntä tarvetta liikkumiseen. Noin 330 000 henkilöllä oli HSL:n kausilippu 16. maaliskuuta.

– Koronavirusepidemia aiheutti koko yhteiskunnassa massiivisen ja yhtäkkisen muutoksen, ja tämä koskee myös HSL:n toimintaa. Tästä syystä olemme myös joutuneet rajaamaan hyvityksiä sen mukaan, miten paljon taloudellisia ja muita resursseja meillä on käytettävissämme, HSL perustelee tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Yksi kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kirkkonummella – onnettomuuspaikalla kantatie 51:llä käytössä kiertotie
 2. Espooseen aukeaa ensi viikolla uusi koronatestien drive in -kaista – sijoituspaikkana Tapiola
 3. Espoolaisen Markuksen, 26, elämäntarina kosketti – saa elämänsä ensimmäisen työpaikan lakutehtaalla ja omistusasunnon
 4. Kirkkonummi aloittaa maanantaina kangasmaskien jaon – jokainen hakija saa kolme
 5. Poliisilta lisätietoa Kirkkonummen kuolonkolarista – kuorma-auto törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan kolaroineeseen henkilöautoon
 6. Moottoripyöräilijä kuoli Espoossa kolarissa henkilöauton kanssa
 7. Espoossa todettu 981 koronatartuntaa – viikon aikana 30 uutta tapausta
 8. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 9. Leppävaaran uimahallissa ja maauimalassa viikonloppuna olleella henkilöllä todettu koronavirustartunta
 10. Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille
 11. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 12. Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille
 13. Tapiolan kahluualtaan kausi vetelee viimeisiään – allasta aletaan tyhjentää jo maanantaina
 14. Kiekko-Espooseen myös kanadalaisväriä – konkarisentteri on tuttu liigasta ja KHL:stä
 15. Espoo kertoo maanantaina kasvomaskien jakelusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.