Pienten helsinkiläisten apinoiden arkea voi nyt väijyä livenä

toimitus

Korkeasaaren eläintarha sulkeutui yleisöltä koronavirustilanteen varotoimena kaksi viikkoa sitten. Nyt muutamien eläintarhan eläimien elämää voi tarkkailla livekameroiden välityksellä päivittäin. Ympäri vuorokauden eläimiä kuvaavia kameroita on tällä hetkellä kolme: Amazonia-talon apinoilla, pikkumangusteilla ja metsäpeuroilla. Lisää livekameroita on työn alla ja toiveissa on saada mukaan laji, jota voi seurata myös öiseen aikaan, kerrotaan tiedotteessa.

Koululaisia ja päiväkoti-ikäisiä varten on avattu Korkeasaaren etäopetussivu, johon kootaan tehtäviä eri aihepiireistä. Tehtäviä löytyy pienille lapsille sopivista eläintarinoista ja leikeistä aina lukiolaisille suunnattuihin materiaaleihin. Mukaan liitetään aiheita käsitteleviä Korkeasaaren videoita, joiden avulla eläinten puuhien katselu onnistuu myös kotoa.

Valkopääsakinaaras nimeltä Bea. Kuva: Annika Sorjonen / Korkeasaaren eläintarha

Lisäksi eläintarhan sosiaalisen median kanaviin tehdään lähes päivittäin suoria videolähetyksiä eläinten luota ja kysellään eläintenhoitajilta kuulumisia. Lähetykset ovat nähtävissä myös jälkikäteen, Facebook-sivulle videot jäävät pysyvästi, Instagramissa ne säilyvät 24 tunnin ajan. Lähetysten aikana Korkeasaaresta vastaillaan myös katsojien kysymyksiin. Etäopetussivun ja livekameroiden osoitteet löytyvät Korkeasaari.fi-etusivulta, sanotaan tiedotteessa.

Korkeasaaren eläinten arki jatkuu normaalina vierailijoiden puuttumisesta huolimatta. Tärkein tavoite on turvata eläinten hoito siinäkin tapauksessa, että henkilökunnan keskuudessa ilmenisi sairastapauksia. Muita eläintarhan työntekijöitä on perehdytetty eläintenhoitajien työhön, jotta mahdollisimman moni osaa tarpeen vaatiessa auttaa eläinten hoidossa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Korkeasaaren karhut heräsivät lyhyiltä talviuniltaan – katso kuvat ja video 18.2.2020 12:28
  2. Korkeasaaren suuri suru: Topias-norppa on kuollut – vatsasta löytyi hiekkaa 17.2.2020 15:20

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut