Hus alkaa rekrytoida terveydenhuollon opiskelijoita koronaviruksen vuoksi

toimitus

Koronavirustilanteen vuoksi Hus etsii sijaisuuksiin opintojensa viime vaiheessa olevia terveydenhuollon opiskelijoita. Haussa on sairaanhoitajaksi, bioanalyytikoksi ja röntgenhoitajaksi opiskelevia, jotka ovat suorittaneet vähintään kaksi kolmasosaa tutkinnostaan, kerrotaan tiedotteessa.

Sijaisuuksia on eri yksiköissä ja erilaisissa tehtävissä. Työ voi olla sekä tavallisten että koronavirukseen sairastuneiden potilaiden hoitoa. Sijaiset perehdytetään kaikkiin tehtäviin. Sijaisiksi palkattavien tutkinnoistaan vähintään kahden kolmasosan suorittaminen vastaa 140:tä opintopistettä. Hus ilmoittaa huomioivansa, että kevään suoritukset ovat kesken, joten opintopistemäärät eivät ole sen vuoksi välttämättä reaaliaikaisia.

– Toivomme, että suoritettuna olisi 180 opintopistettä, mutta vallitsevan tilanteen takia katsomme nämä yksilöllisesti, tiedotteessa sanotaan.

Sairaanhoitajan, laboratoriohoitajan tai röntgenhoitajan sijaisuudessa tehty pandemiatyö katsotaan osaksi tutkinnon kliinistä harjoittelua ammattikorkeakoulun hyväksymällä tavalla. Sijaisuudessa tehtävään työhön sisältyy ohjausta ja osaamisen arviointi kirjataan työtodistukseen, kerrotaan tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Uusi koronakuolema Husin alueella - sairaanhoitopiiri ei jatkossa tiedota yksittäisistä kuolintapauksista
    27.3.2020 18:38
  2. Etävastaanotto käyttöön Husin kaikissa sairaaloissa ja yksiköissä
    27.3.2020 17:03
  3. "Potilaat jaetaan kolmeen ryhmään" – Hus nostaa tehojaan
    26.3.2020 12:12

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut