Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi varoittaa aamun ruuhkista Uudenmaan rajoilla – "Varaa runsaasti aikaa"

Liikenteen sujuvuus Uudenmaan eristysalueen rajoilla joutuu todelliseen testiin maanantaiaamuna, kun arjen työmatkaliikenne alkaa.

Monet ovat siirtyneet etätöihin, mutta poliisi varoitti silti sunnuntaina ruuhkista tarkastuspisteillä. Poliisin tiedotteen mukaan "on mahdotonta arvioida", kuinka pitkät jonot eristysalueen rajoilla on maanantaina.

Uudenmaan rajoilla on 30 tarkastuspistettä, joilla poliisit tarkastavat maakuntarajan ylittävien liikkumisoikeuden. Lisäksi poliisi tekee liikkuvaa valvontaa.

– Ihmiset voivat vaikuttaa paljon oman ja muiden työmatkan sujuvuuteen. Jos mahdollista, tee etätöitä. Jos työpaikalle meneminen on välttämätöntä, matkusta ruuhka-aikojen ulkopuolella ja varaa runsaasti aikaa, ylikomisario Jere Roimu Helsingin poliisilaitokselta sanoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan myös joukkoliikenteen käyttäjien on syytä varata matkantekoon tavallista enemmän aikaa, sillä tarkastuksia tehdään myös busseissa ja junissa.