Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL avasi karttasovelluksen – Näyttää varmistuneet koronavirustartunnat kartalla, kertoo myös kuntakohtaiset tiedot, sairastuneiden iän ja sukupuolen

Karttasovelluksen tiedot päivitetään joka aamu klo 9.30.

THL on avannut karttasovelluksen, johon on koottu tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tautitapauksista Suomessa.

Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus eli tapausten määrä 100 000 asukasta kohden sairaanhoitopiireittäin. Palvelusta löytyvät myös kuntakohtaiset tiedot tartuntojen määrästä, jos tartuntoja on kunnassa enemmän kuin viisi.

Suomen tapausmääriä voi tarkastella näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä. Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin sekä tapausten sukupuolijakauma.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu muutamia päiviä kunnes näytteen tiedot päivittyvät tartuntatautirekisteriin. Karttasovelluksen tiedot päivitetään joka aamu klo 9.30.

Sovellus löytyy osoitteesta www.thl.fi/koronakartta

Suomen tapausmääriä voi tarkastella näytteenottopäivän mukaan sekä tautitapausten kokonaiskertymänä. Lisäksi palvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin sekä tapausten sukupuolijakauma.

Suomessa oli sunnuntaiaamuun mennessä todettu 1218 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen aiheuttamaa COVID-19-tautitapausta.

Rekisteriin ilmoitetuista tartunnoista 53,6 prosenttia on miehillä ja 46,4 prosenttia naisilla.

Luvut perustuvatlaboratorioiden tartuntatautirekisteriin ilmoittamiin lukuihin, jotka päivittyvät rekisteriin näytteenottopäivämäärän mukaisesti.COVID-19-tartuntojen todellinen määrä Suomessa on THL:n mukaan todennäköisesti ilmoitettua korkeampi, koska kaikkia lieväoireisia tai oireettomia henkilöitä ei testata.

Lue myös:Suomessa voi olla jo yli 7 000 koronaan sairastunutta – THL:n pääjohtaja Ylelle: "Määrä mahdollisesti jopa 20–30 kertaa raportoitua enemmän"

Tartuntoja on todettu Suomen jokaisessa maakunnassa. Epidemia etenee eri tahdissa eri puolilla maata.

Kaikki tartuntaketjut eivät ole enää tiedossa.Tartuntaketjuja pyritään THL:n mukaan kuitenkin edelleen selvittämään, jotta epidemian etenemistä voidaan hidastaa.

Nyt julkaistua sovellusta kehitetään jatkuvasti, ja siihen on tulossa lisää ominaisuuksia ja tietosisältöä jo lähiaikoina, THL lupaa.

THL:n julkaisema karttasovellus on tuotettu yhteistyössä Esri Finland Oy:n kanssa. Karttasovelluksen pohjana oleva data on haettavissa myös avoimen rajapinnan linkin kautta. Päivitetty 4.4. klo 12.30 Lisätty tieto, että palvelusta löytyvät nyt myös kuntakohtaiset tiedot tartuntojen määrästä, jos tartuntoja on kunnassa enemmän kuin viisi.