Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso livetallenne Uusimaan itärajan tarkastuspisteeltä Pyhtään Ahvenkoskelta

Poliisi sulki Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen avustamana maakuntarajat Uudenmaan ja muun Suomen välillä heti keskiyön jälkeen tänään lauantain ensimmäisinä hetkinä.

Lauantaiaamu valkeni Uusimaan itärajalla PyhtäänAhvenkoskella rauhallisena eikä ruuhkia syntynyt. Katso LSTV:n livelähetyksestä tunnelmia Ahvenkosken rajanylityspaikalla. Lähetys on päättynyt. Katso tallenne tältä sivulta. Tiehallinnon kelikamera näyttää tuoretta kuvaa tarkastuspisteeltä.

Uusi E18-tie Loviisan ja Kotkan välillä on poliisin mukaan helposti suljettavissa kauko-ohjattavien puomien ja näkyvien valo-opasteiden avulla, jotka ohjaavat itään menevän liikenteen Ahvenkosken rampille ennen Markkinamäen tunnelia. Siitä liikenne ohjataan Ahvenkosken vesivoimalan vieressä olevalle levähdyspaikalle, jossa autoilijoiden matkustuksen välttämättömyyttä puntaroidaan.

Idästä tuleva liikenne ohjataan puolestaan Ahvenkosken itäisestä liittyvästä vanhalle Pietarintielle, ja edelleen Ahvenkosken levähdyspaikan tarkastuspisteelle.

Ahvenkoskella levähdyspaikan ja nykyisen maakuntarajan paikalla Kymijoen läntisimmässä haarassa sijaitsi vuosina 1746 - 1812 myös Ruotsi-Suomen ja Venäjän välinen raja, joka jakoi aikanaan Pyhtään kunnan Ruotsinpyhtääksi ja Pyhtääksi.

Valtioneuvoston asetuksessa Uudenmaan maakuntaan tulo ja sieltä poistuminen kielletään. Uuttamaata koskevat liikkumisrajoitukset ovat voimassa 19. huhtikuuta saakka, mutta niitä voidaan uudella asetuksella jatkaa.

Linkki polliisin liikkumisohjeisiin.