Espoossa yli 100 varmistettua koronatartuntaa – jos tarve vaatii, myös Leppävaaran terveysasemalla voidaan jatkossa hoitaa vain hengitystieoireisia

Espoo aikoo tarvittaessa keskittää hengitystietulehdusoireisia potilaita myös Leppävaaran terveysasemalle. Hengitystietulehdusoireista kärsiviä on hoidettu viime viikon alusta lähtien vain Samarian terveysasemalla Espoon keskuksessa.

Espoon perusturvajohtajan Juha Metson mukaan Samarian terveysasema näyttäisi ainakin toistaiseksi riittävän hengitystieinfektio-oireisten potilaiden hoitamiseen.

– Jos kävisi niin, että Samaria ei riitä, tarkoituksena on ottaa seuraavaksi Leppävaaran terveysasema samanlaiseen käyttöön, Metso kertoi torstaina.

Myös muiden terveysasemien valjastamista hengitystieinfektio-oireisten hoitoon on Metson mukaan syytä harkita, jos koronavirustilanteen pahentuminen antaa siihen aihetta.

Espoossa oli torstaina aamulla Metson mukaan 108 varmistettua koronatartuntaa. Tartuntatilanne kuitenkin elää.

Terveydenhuollon väkeä on Metson mukaan toistaiseksi riittänyt Espoon terveysasemille ja Espoon sairaalaan melko hyvin.

– Kun ennusteet ovat sellaisia kuin ovat, niin sairaalahoitoa vaativia tulee olemaan selvästi enemmän. Se kuormittaa enemmän ja varmaan myös henkilökuntaa sairastuu, jolloin tilanne muuttuu haasteellisemmaksi, Metso ennakoi torstaina.

Tehohoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sairaaloissa. Muunlaista hoitoa tarjoavan Espoon sairaalan kapasiteettia voidaan Metson mukaan lisätä tarpeen vaatiessa ja varautumista on jo tehtykin.

Kaupungilla on Metson mukaan varasuunnitelma, jolla saadaan lisättyä sairaalatyyppistä hoitoa.

– Varmaan on vanhuksia, joiden yleiskunto on huono, mutta jotka eivät vaadi varsinaisia tehohoidon toimenpiteitä, Metso sanoo.

– Meillä on katsottuna kiinteistöjä, joissa voidaan tehdä jotakin sairaalatoiminnan tapaista, jos tilanne muuttuu sellaiseksi, Metso kertoo.

Hän ei kuitenkaan tässä vaiheessa tarkenna, mistä kiinteistöistä on kyse.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut