Kiekko-Espoo hakee paikkaa Mestikseen

Sirpa Repo

Mestiksessä pelaavien joukkueiden määrää ollaan kasvattamassa kahdella ensi kaudeksi. Näitä kahta paikkaa tarjotaan Suomi-sarjassa välieriin selvinneille joukkueille.

Yksi niistä on Kiekko-Espoo.

– Haemme paikkaa, vahvistaa Kiekko-Espoon miesten edustusjoukkueesta vastaavan Kiekko-Espoon Oy:n puheenjohtaja Ami Rubinstein

Hän muistuttaa, että joukkue voitti runkosarjan ja ylemmän loppusarjan eli oli sarjan ykkösjoukkue. Lisäksi olosuhteet ovat heillä kunnossa.

Mahdollisuutta hakea paikkaa on tarjottu kaikkiaan neljälle joukkueelle. Ne ovat Kiekko-Espoon lisäksi porvoolainen Hunters, Forssan Palloseura ja jyväskyläläinen D-Kiekko.

Suomi-sarjan keskeytyessä kummassakin välieräparissa oli ehditty pelata kaksi ottelua. Kiekko-Espoo johti Huntersia otteluvoiton 2–0 ja D-Kiekko oli voittanut molemmat ottelunsa.

Jääkiekkoliiton liittohallitus on varautunut siihen, että hakijoita on enemmän kuin kaksi. Jos näin on, liitto valitsee talouden, olosuhteiden sekä urheilun arvioinnilla kaksi parhaaksi soveltuvaa hakijaa. Niille määritellään oikeus hakea lisenssiä.

– Meillä ei ole vielä tarkempaa tietoa, mihin mennessä paikkaa on haettava, Rubinstein kertoo.

Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro toteaa samaa. Liiton tekemä päätös on vielä niin tuore, ettei tarkempia tietoja ole hänelläkään.

– On kaikkien etu, että mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ovat selvillä ne seurat, jotka pelaavat Mestiksessä ensi kaudella, Aro sanoo,

Kiekko-Espoon Rubinstein korostaa, että he etenevät askel kerrallaan. Ensin haetaan sarjapaikkaa ja sen jälkeen toivottavasti lisenssiä

– Mitä aikaisemmin me tiedämme sarjatason, sitä helpompi meidän on rakentaa ensi kautta kohden, Rubinstein sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut