Seitsemän perhettä altistui koronalle lastensairaalassa, kertoo Yle

Uusi lastensairaala sijaitsee Helsingin Meilahdessa. Arkisto / Päivi Tuovinen

toimitus

Seitsemän lasta ja sitä kautta perhettä on altistunut koronalle Husin Uuden lastensairaalan syöpäosastolla, kertoo Yle uutisessaan Uutisen mukaan uudessa lastensairaalassa todetut koronatartunnat ovat altistaneet useampia lapsipotilaita kuin aiemmin julkisuuteen on kerrottu.

Sairaanhoitopiiri tiedotti 19. maaliskuuta, että yhdellä Taikan hoitajalla todettiin koronavirustartunta. Tuolloin kerrottiin, että hoitaja ei ollut altistanut potilaita virukselle. 21. maaliskuuta Hus tiedotti, että Taika-osastolla on havaittu lisää koronavirustartuntoja. Tuossa yhteydessä sairaanhoitopiiri kertoi, että henkilökunnan lisäksi kaksi vastaanotolla käynyttä potilasta perheineen on altistunut. Lastensairaalan ylilääkäri Eero Jokinen vahvistaa Ylelle, että altistuneita perheitä on huomattavasti enemmän eli seitsemän.

Ylelle puhunut äiti on altistuksesta järkyttynyt ja huolissaan.

– Miten kaikista maailman osastoista tuollaisella, jolla on elinsiirto-, syöpä- ja veritautipotilaita, pääsee tapahtumaan tällaista? Tuon pitäisi olla maailman paras lastensairaala ja turvapaikka noille lapsille, joilla elimistön vastustuskyky on nolla, äiti toteaa uutisessa.

Aiheeseen liittyvää

 1. Sipoolaisen K. Hartwallin entinen toimitusjohtaja on menehtynyt koronaan
  25.3.2020 20:56
 2. Juuri nyt: Lastensairaalassa koronaa – 24 altistunut
  19.3.2020 13:32
 3. Koronaan on kuollut kolme ihmistä Suomessa – THL: "Riski tartunnan saamiselle on kohonnut koko maassa"
  25.3.2020 15:58
 4. Puolustusvoimissa on varmistettu kahdeksan koronatapausta
  25.3.2020 15:38

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut