Kotona247 tuo Tapiola Sinfoniettan konsertit yleisön luo

Tapiola Sinfonietta esiintyy nyt pienissä kokoonpanoissa. Striimausta voi kuunnella maksutta. Olli Häkämies

Anneli Tuominen-Halomo

Espoossa on kehitetty uusia tapoja, joiden avulla kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan kulttuurista maksutta kotisohvillaan.

Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut sekä Tapiola Sinfonietta tuovat elävää musiikkia ja kulttuuria koteihin livestreamauksen kautta.

Kotona247 – kulttuuria kotiin toimitettuna -nettialustan, jolla lähetykset ovat kuunneltavissa, on luotu pikavauhtia.

Tapiola Sinfoniettan muusikot esiintyvät konserteissa erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa.

Ensimmäinen Tapiola Sinfoniettan konsertti striimattiin nettiin viime tiistaina ja seuraava on kuunneltavissa perjantaina 27. maaliskuuta kello 19 alkaen. Ohjelmistossa on silloin Straussia ja Brahmsia

Tiistaina 31. maaliskuuta kello 14 ja tiistaina 7. huhtikuuta kello 14 on luvassa kamarimusiikkia. Perjantaina 3. huhtikuuta kello 14 alkava konsertti on omistettu lapsille. Sovituksista vastaa Henna Hellasvuo.

Perjantaina 17. huhtikuuta kello 19 kuullaan Metsänpeitto-konsertti, joka on Taavi Oramon suunnittelema. Se sisältää muun muassa säveltäjä Heta Ahon kolme laulua Edith Södergranin teksteihin.

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelujen väki on uudesta palvelusta innoissaan. Tuotantotahti on ollut nopea ja toimintatavat poikkeusolojen vuoksi todella erilaisia.

– Aluksi lähdimme siitä, että koko Tapiola Sinfonietta esiintyy ja konsertti striimataan. Kun selvisi, että se ei ole mahdollista, koko ohjelmisto meni uusiksi, vs. intendentti Anna Jaskiewicz kertoo.

Muusikot ovat ehdottaneet, mitä teoksia he pystyvät toteuttamaan ja harjoittelemaan nopealla aikataululla.

– Esimerkiksi taiteellinen partnerimme Klaus Mäkelä haluaa olla talkoissa mukana. Hän esiintyy sellistinä 7. huhtikuuta kuultavassa konsertissa.

Anna Jaskiewicz kertoo, että orkesterilla on paljon suunnitelmia siitä, miten se voisi palvella kausikorttilaisia ja etenkin niitä yli 70-vuotiaita ystäviään, jotka ovat kotona eristyksissä.

– Yksi idea on, että soitamme WhatsApp-puhelun ja välitämme sitä kautta musiikin kuulijalle.

Poikkeustila on tämän hetkisen tiedon mukaan voimassa 13. huhtikuuta asti, ja Sinfonietta striimaa konserttinsa vielä 17. huhtikuuta.

– Suunnitelmia tehdään koko ajan lisää ja olemme valmiita jatkamaan striimauksia tuonkin jälkeen, mutta teemme päätöksiä vasta sitten, kun tiedämme miten tilanteet muuttuvat, Anna Jaskiewicz sanoo.

Ensimmäinen konsertti Espoon kulttuurikeskuksesta striimattiin viime perjantaina. Louhisalin lavalla oli soolokeikalla Viitasen Piia

Tapahtuma- ja kulttuuripalvelupäällikkö Lea Rintalan mukaan tätä livestriimausta seurasi noin 2 000 kuulijaa.

– Konserttia markkinoitiin somessa ja se toteutettiin Soundin kanssa, Rintala kertoo.

Rintalan mukaan striimattuja kevyen musiikin konsertteja on tulossa lisää.

Espoo on kehittänyt Urban Espoo -sovellusta kännyköihin tavoittaakseen uusia kulttuuriyleisöjä. Tämä sovelluksen kulttuurisisältö on pian käytettävissä verkossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Yksi kuoli raskaan ajoneuvon ja henkilöauton nokkakolarissa Kirkkonummella – onnettomuuspaikalla kantatie 51:llä käytössä kiertotie
 2. Espooseen aukeaa ensi viikolla uusi koronatestien drive in -kaista – sijoituspaikkana Tapiola
 3. Espoolaisen Markuksen, 26, elämäntarina kosketti – saa elämänsä ensimmäisen työpaikan lakutehtaalla ja omistusasunnon
 4. Poliisilta lisätietoa Kirkkonummen kuolonkolarista – kuorma-auto törmäsi ajoneuvoyhdistelmän keulaan kolaroineeseen henkilöautoon
 5. Espoossa todettu 981 koronatartuntaa – viikon aikana 30 uutta tapausta
 6. Kirkkonummi aloittaa maanantaina kangasmaskien jaon – jokainen hakija saa kolme
 7. Moottoripyöräilijä kuoli Espoossa kolarissa henkilöauton kanssa
 8. Leppävaaran uimahallissa ja maauimalassa viikonloppuna olleella henkilöllä todettu koronavirustartunta
 9. Kertakäyttömaskien määrä kasvaa vauhdilla – miten ne pitäisi käytön jälkeen hävittää? Ainakaan yhteen paikkaan niitä ei saa laittaa, varoittaa asiantuntija
 10. Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille
 11. Perhejuhlat koronasta huolimatta – mitä jos vierailijat porrastaa eri aikoihin, entä saako kukkia ojentaa? Asiantuntijalääkäri vastaa
 12. Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille
 13. Tapiolan kahluualtaan kausi vetelee viimeisiään – allasta aletaan tyhjentää jo maanantaina
 14. Kiekko-Espooseen myös kanadalaisväriä – konkarisentteri on tuttu liigasta ja KHL:stä
 15. Espoo kertoo maanantaina kasvomaskien jakelusta

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.