Lentokentällä otetaan nyt käyttöön tiukat varotoimet – rajavartiosto jakaa kaikille määräyksen kahden viikon karanteenista

Kuvituskuva. Arkisto

Crista Lassfolk-Feodoroff

Koronatilanteen riittämätön huomioiminen Helsinki-Vantaan lentoasemallaon johtanut toimenpiteisiin. Valtioneuvosto tiedottaa nyt, että tartuntariskin minimoimiseksi Suomeen saapuvia ohjeistetaan jatkossa tiukasti ja ympärivuorokautisesti.

Rajavartiosto jakaa kaikille Suomeen saapuville ohjeistuksen, jossa jokainen ulkomailta saapuva ohjataan kahden viikon kotikaranteeniin.

Ohjausta tehdään lentokentällä sekä kuulutuksin että jakamalla kaikille maahan saapuville tietoa ja esitteitä koronaviruksesta, sen torjunnasta ja hoito-ohjeista.

Ohjeissa neuvotaan myös pitämään turvaväliä muihin ihmisiin ja välttämään lähikontakteja.

Matkailijoita on jatkossa vastaanottamassa terveydenhuollon ammattilaisia, jotka ohjaavat ja neuvovat matkustajia henkilökohtaisesti ympäri vuorokauden.

Ammattilaisten tukena ovat SPR:n vapaaehtoiset työntekijät.

Suomeen saapuu lähipäivinä huomattava määrä eri puolilta maailmaa palaavia suomalaisia matkailijoita kotiutuslennoilla.

Koska saapuvia matkailijoita on poikkeuksellisen paljon, on lentoasemalla nyt Finavian mukaan kiinnitetty myös erityistä huomiota palaavien matkailijoiden liikkumiseen lentoasemalla ja sen lähistöllä.

Maailman riskialueilta palaavia on laskettu olevan yhteensä jopa 200 000 henkilöä.

Lentoasemalla Finavia ohjeistaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaisesti palaavia matkailijoita pitämään muihin ihmisiin vähintään yhden metrin turvaväliin.

Matkustajille on järjestetty rajatarkastuksen edustalla odotustilat, joissa he voivat odottaa ennen rajatarkastukseen siirtymistä. – Tämä on tarpeen siksi, että lennoilta saapuvien matkustajien on mahdollista odottaa väljemmin kuin tiiviissä jonossa, Finavia tiedottaa.

Lennoilta saapuvien henkilöiden määrää rajoitetaan lentokenttäbusseissa, jotka tuovat matkustajat koneesta terminaaliin.

Ulkomaan lennoilta saapuvia matkustajia kehotetaan välttämään julkista liikennettä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Valtioneuvoston määräyksellä rajalla on jo karanteeniin määrättyjen henkilöiden pidättäydyttävä mahdollisuuksien mukaan julkisen liikenteen käytöstä ja noudatettava kaikkia saatuja ohjeita.

Aiheeseen liittyvää

  1. Koronaan on kuollut kolme ihmistä Suomessa – THL: "Riski tartunnan saamiselle on kohonnut koko maassa" 25.3.2020 15:58
  2. HS: Viranomaiset jättivät huomioimatta riskialueilta Suomeen lentäneet – "Ongelma olisi pitänyt ymmärtää jo viikko sitten" 25.3.2020 9:52
  3. Norwegianilla matkustanut järkyttyi järjestelyistä: "Jos ei kentältä tai koneesta saatu tartuntaa, niin ei sitten mistään" 23.3.2020 15:47
  4. Itse tehty kangasmaski ei välttämättä suojaa lainkaan koronalta – innokkaita ompelijoita kehotetaan painamaan jarrua 25.3.2020 7:52

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut