Suljetuissa kirjastoissa siivottu ja tehty aineistotyötä – työntekijöitä pyydetty ilmoittautumaan kaupungin resurssikeskukseen

Espoon kirjastojen työntekijöistä suurin osa on jatkanut työskentelyä kirjastojen tiloissa vielä tälläkin viikolla, vaikka kirjastot eivät ole avoinna.

Kirjastoissa on muun muassa tehty aineistotyötä käymällä läpi hyllyjä ja poistettu poistettavia kirjoja. Lisäksi työntekijät ovat siivonneet kirjastojen tiloja.

– Osa työntekijöistä on ollut etätöissä. Kirjastoissa esimerkiksi annetaan paljon kirjavinkkauksia koululaisille ja päiväkotilaisille. Nyt tehdään digitaalisia vinkkejä. Jonkin verran on ollut myös etäopiskelua. Joitakin palveluja, kuten Helmet-chat, on myös voinut hoitaa etänä, kertoo Espoon kirjastotoimenjohtaja Jaana Tyrni

Hänen mukaansa noin 50 työntekijää on tehnyt etätöitä, kun Espoon kirjastoissa on kaikkiaan noin 200 vakinaista ja noin 100 muuta työntekijää.

– Se, kuinka suuri osa on paikalla ja kuinka suuri etänä, vaihtelee. Myös sairaana olevien määrä vaihtelee. Nythän on ohje, että töihin ei pidä tulla, jos on vähäisiäkään oireita, Tyrni toteaa.

KaupunginjohtajaJukka Mäkelä totesi maanantaina Espoon valtuuston kokouksessa, että kaupungin on turvattava koronaviruksen vuoksi kasvavat sosiaali- ja terveystoimen tarpeet.

– Meidän on pystyttävä meidän oman resurssikeskuksen kautta siirtämään henkilöstön työpanosta niille alueille, missä sitä erityisesti tarvitaan, Mäkelä totesi.

Kaupunginkirjastollekin on tullut ohje, että henkilöstön tulisi ilmoittautua Espoon kriisiajan resurssikeskukseen ja kertoa, millaista osaamista heillä on. Kirjaston työntekijöitä voitaisiin käyttää esimerkiksi kouluissa tai sosiaali- ja terveyspuolella avustavissa tehtävissä.

Nyt töitten järjestelyistä on sovittu kirjastoissa päivittäisissä palavereissa.

Espoon kirjastoissa on hyvin eri kokoisia yksikköjä. Neliömäärät vaihtelevat sadasta 6 000:een. Pienimmissä yksiköissä henkilökunnan määrä on yksi tai kaksi, suurimmissa kirjastoissa samassa vuorossa on useita kymmeniä ihmisiä.

Espoo sulki kaikki kirjastot samoin kuin muutkin kulttuuritilat koronaviruksen leviämisen estämiseksi tiistaina 17. maaliskuuta.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut