Ylen kanavat alkua näkyä teräväpiirtona myös antennikodeissa – verkko kattaa 90 prosenttia väestöstä

Klaus Nurmi

Ylen kanavia voi maaliskuun lopusta lähtien katsoa teräväpiirtoisina myös antenniverkossa.

Kaapeli- ja satelliittitalouksissa teräväpiirtoisia eli hd-kanavia on katsottu jo vuosia, antennilla varustetuissa kodeissa niitä puolestaan on odotettu pitkään.

Käynnistyessään 31. maaliskuuta aamupäivällä verkko kattaa jopa 90 prosenttia väestöstä, ja kanavien näkyvyys laajenee kesäkuun alkuun mennessä koko maahan, tiedottaa maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa operoiva Digita.

Sen jälkeen Ylen tv-kanavia voi katsella teräväpiirtona koko Suomessa kaikilta jakeluteiltä.

– Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota antenniverkon katsojille Ylen hd-lähetykset ja toivomme toki, että saamme muut pääkanavat teräväpiirtona mukaan lähiaikoina valtakunnalliseen verkkoon, sanoo tiedotteessa Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen

Ylen nykyiset perustasoiset (sd) tv-kanavat näkyvät toistaiseksi kuin ennenkin.

Näin näet Ylen hd-kanavat Digitan antenniverkossa viimeistään 1. kesäkuuta:

– Ylen kanavat näkyvät 31. maaliskuuta aamupäivän aikana Digitan UHF-verkon B-kanavanipussa kanavapaikoilla 21, 22 ja 25.

– Lisätietoja näkyvyysalueen laajenemisesta saat Digitan sivuilta www.digita.fi/HD2020

– Vastaanottoon riittää UHF-antenni ja teräväpiirtolähetysten katseluun tarvitset myös hd-vastaanottimen. Näitä ovat T2-virittimellä varustettu televisio tai T2-digisovitin.

– Jos kanavat eivät näy siirtymän jälkeen automaattisesti, vastaanotin saattaa vaatia kanavien uudelleenhaun tai tehdasasetusten palauttamisen.

– Yhteisantennikiinteistöissä voi olla tarvetta antennijärjestelmämuutoksiin Ylen teräväpiirtokanavien vastaanottamiseksi.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lätkäfinaali vei Linnan juhlilta tilastoykkösen paikan – tässä ovat viime vuoden suosituimmat televisio-ohjelmat
    21.1.2020 10:53
  2. Älykellojen suosio kasvoi huikeasti, myös isot televisiot ovat jo valtavirtaa
    4.2.2020 20:00
  3. 196 television jättitesti paljasti, millaisissa malleissa on paras hinta–laatu-suhde – Kuluttaja: Yksi sai "huikean hyvät pisteet"
    18.9.2019 8:19

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut