Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Valitettavasti korona tulee näkymään myös eläinten tilanteessa" – Eläinsuojelujärjestö vinkkaa, miten sinä voit auttaa

– Jos ihminen voi huonosti, niin eläin voi huonosti. Ihmisten pahoinvointi näkyy lemmikki- ja tuotantoeläinten kohtelussa. Aiheesta on monia tutkimuksiakin, Suomen eläinsuojelu ry:n toiminnanjohtaja Maria Lindqvist toteaa.

Koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen ja siitä seuraavaan ihmisten hätään on siksi pyritty varautumaan myös eläinsuojelurintamalla.

– Valitettavasti korona tulee näkymään myös eläinten tilanteessa, Lindqvist lausuu.

Osa Suomen eläinsuojelu ry:n paikallisista jäsenyhdistyksistä on perustanut vapaaehtoisringin, joka tulee apuun, jos lemmikille ei löydy muutoin hoitajaa omistajan sairaustuessa. Apua on Lindqvistin mukaan myös kysytty.

Hän kiittelee niin järjestöjen kuin yksittäisten kansalaisten toimintaa.

– Sosiaaliseen mediaan on perustettu monenlaisia auttamissivustoja. Niissä voi pyytää apua myös eläimistä huolehtimiseen esimerkiksi omistajan sairastuessa. Apua tarjotaan myös monien taloyhtiöiden ja kaupunginosien omissa some-kanavissa.

Toiminnanjohtaja Lindqvist toivoo ihmisten tarjoavan mahdollisuuksiensa mukaan apua ja antavan tukea eläimiä auttaville.

– Esimerkiksi nappinaapuri.fi-sivustolla voi tarjota myös eläintenhoitoapua. Myös paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen voi soittaa ja kysyä, tarvitaanko apua.

Lindqvist pelkää koronavirustilanteen näkyvän eläinten hyvinvoinnissa vielä akuutin kriisin päätyttyä.

– Jos ihmisillä on esimerkiksi huolta toimeentulosta, niin se näkyy myös eläinten hyvinvoinnissa.