"Valitettavasti korona tulee näkymään myös eläinten tilanteessa" – Eläinsuojelujärjestö vinkkaa, miten sinä voit auttaa

Sey:n toiminnanjohtaja Maria Lindqvist toivoo ihmisten tarjoavan mahdollisuuksiensa mukaan apua lemmikkien hoitoon. Kuvituskuva. Arkisto/Päivi Tuovinen

Tiina Örn

– Jos ihminen voi huonosti, niin eläin voi huonosti. Ihmisten pahoinvointi näkyy lemmikki- ja tuotantoeläinten kohtelussa. Aiheesta on monia tutkimuksiakin, Suomen eläinsuojelu ry:n toiminnanjohtaja Maria Lindqvist toteaa.

Koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilanteeseen ja siitä seuraavaan ihmisten hätään on siksi pyritty varautumaan myös eläinsuojelurintamalla.

– Valitettavasti korona tulee näkymään myös eläinten tilanteessa, Lindqvist lausuu.

Osa Suomen eläinsuojelu ry:n paikallisista jäsenyhdistyksistä on perustanut vapaaehtoisringin, joka tulee apuun, jos lemmikille ei löydy muutoin hoitajaa omistajan sairaustuessa. Apua on Lindqvistin mukaan myös kysytty.

Hän kiittelee niin järjestöjen kuin yksittäisten kansalaisten toimintaa.

– Sosiaaliseen mediaan on perustettu monenlaisia auttamissivustoja. Niissä voi pyytää apua myös eläimistä huolehtimiseen esimerkiksi omistajan sairastuessa. Apua tarjotaan myös monien taloyhtiöiden ja kaupunginosien omissa some-kanavissa.

Toiminnanjohtaja Lindqvist toivoo ihmisten tarjoavan mahdollisuuksiensa mukaan apua ja antavan tukea eläimiä auttaville.

– Esimerkiksi nappinaapuri.fi-sivustolla voi tarjota myös eläintenhoitoapua. Myös paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen voi soittaa ja kysyä, tarvitaanko apua.

Lindqvist pelkää koronavirustilanteen näkyvän eläinten hyvinvoinnissa vielä akuutin kriisin päätyttyä.

– Jos ihmisillä on esimerkiksi huolta toimeentulosta, niin se näkyy myös eläinten hyvinvoinnissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.