Espoon valtuustolla poikkeuskokous: Tiukat koronavarotoimet, paikalla kolmasosa varavaltuutettuja, kokoomus istui kahvilassa

Paavo Rantalainen

Poikkeusolot vaativat Espoon valtuustokokoukseen maanantai-iltana myös poikkeukselliset järjestelyt, joita ei liene koskaan edes vuosikymmenien mittaan koettu.

Valtuusto kokoontui käytännössä yhden asian takia. Espoon piti täydentää hallintosääntöä, jotta eri toimielimet voivat pitää sähköisiä kokouksia etänä.

Varsinainen kokous oli ohi noin varttitunnissa. Äänessä olivat vain valtuuston puheenjohtaja Inka Hopsu (vihr.) ja Antero Laukkanen (KD), jonka tehtävä oli ennalta sovitusti esittää kaikkien muiden listalla olevien asioiden siirtämistä seuraaviin kokouksiin.

Espoon valtuusto oli ottanut mallia maanantain kokoukseen eduskunnasta. Saliin päästettiin istumaan vain joka neljäs valtuutettu, jotta riittävä suojaetäisyys ihmisten välillä säilyi.

Suurin osa valtuutetuista oli ”ripoteltu” ympäri valtuustotaloa. Kokoomus kokousti kahvilassa.Perussuomalaiset ja siniset oli pistetty kokoomuksen ryhmähuoneeseen jamuut ryhmät olivat yleisölehterillä.

Espoon valtuusto oli täksi kerraksi huomattavasti nuorentunut. Iäkkäämmästä päästä useita valtuutettuja oli poissa, ja paikalla oli silmin nähden nuorempia varavaltuutettuja.

Varamiehiä ja -naisia oli kokouksessa 26, mikä on poikkeuksellisen paljon. Jotain vastaavaa on koettu muistitietojen mukaan joskus kovina flunssakausina.

Ruokailua ei tällä kertaa valtuustossa järjestetty, mutta jokaiselle oli varattu eväspussi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Asunnon osto etänä yleistynyt – korona kiihdytti asuntojen verkko-ostamista pääkaupunkiseudulla
 2. Lämpö toi ryntäyksen ja roskaa – Bodominjärven murhapaikalla on telttailtu ja poltettu nuotiota, vaikka se on kielletty
 3. Polkupyörävarkauksien sesonki kuumenee – Vuorokauden saldo Länsi-Uudellamaalla 22
 4. Gräsan uurnalehdon kunnostus alkoi – muistoesineet kehotetaan hakemaan perusparannuksen ajaksi pois
 5. Tapiolan pihoilta Espoon johtajaksi – 60 vuotta täyttävä Jukka Mäkelä on varttunut yhdessä kasvavan Espoon kanssa
 6. Länsirannan puisto kuntoilualueineen kunnostetaan – lisää roskiksia ja penkkejä
 7. Tiede: Sotahistoriaan erikoistunut arkeologi Jan Fast, 58, yrittää antaa nimen tuntemattomille sotilaille – "Hienointa olisi ollut vaikka nimi linkkuveitsessä, mutta missään ei ollut mitään viitettä"
 8. Tiede: Tapa, jonka mukaan isä saattaa tyttärensä alttarille, voi tuntua romanttiselta, mutta alkuperäinen ajatus ei sitä ole – "Ei ole perinteitä, joita olisi pakko noudattaa"
 9. Ruoka: Martina, 35, on vieraillut jäätelöyliopistossa Bolognassa ja syönyt alligaattoria Miamissa – "Onnistunut ruokamatka alkaa jo kotoa"
 10. Raidejokerin työt aiheuttavat muutoksia kevyen liikenteen reitteihin Linnoitustiellä Leppävaarassa
 11. Hammashoidon arkipäivystys muuttaa Espoon sairaalaan
 12. Enkelinsiipinen hanhi jouduttiin lopettamaan – Korkeasaaren asiantuntija: Ei pullaa eikä leipää vesilinnuille
 13. Poliisi otti kiinni miehen, jota epäilee usean alaikäisen tytön seksuaalisesta ahdistelusta Kannelmäessä – Uhrit satunnaisia vastaantulijoita
 14. Poliisi pidätti Helsingin Veräjämäessä kiertäneen varkaan, joka murtautui koteihin asukkaiden ollessa kotona – Yksi asukas kaadettiin kumoon
 15. Koronakevät rojautti uusien henkilöautojen rekisteröinnitkin ennätyksellisen alas – sähköautojen ja hybridien suosio kasvaa edelleen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.