Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yritysten rahoitushakemukset kymmenkertaistuivat äkkiä – Finnvera hakee ruuhkan purkajia eläkeläisistäkin

Yritysrahoitusta tarjoava Finnvera hakee vuokratyövoimaa äkkiä paisuneen hakemusruuhkan käsittelyyn.

Rahoitushakemukset ovat jopa kymmenkertaistuneet, kun yritykset hakevat muutoksia maksuohjelmiin ja uutta rahoitusta pankkien kautta haettavalla takauksella.

Finnvera ilmoittaa suhtautuvansa joustavasti kaikkiin koronaviruksen yrityksissä aiheuttamiin rahoituksen järjestelytarpeisiin. Viime viikolla sen kotimaan rahoitusvaltuutta nostettiin 4,2 miljardista eurosta 12 miljardiin euroon.

Hakemusten käsittelyyn tarvitaan lisää väkeä ja Finnvera on käynnistänyt haun vuokratyövoiman saamiseksi.

Tarkoituksena on saada aluksi 50 henkeä Helsinkiin ja Kuopioon.

– Olemme keskittäneet kaikki mahdolliset voimat tilanteen hoitamiseen, mutta hakemusmäärän lisääntyessä meidän on välttämätöntä lisätä resursseja, jotta yrittäjien tukalaa tilannetta saadaan helpotettua riittävän nopealla käsittelyllä, sanoo Finnveran tiedotteessa liiketoimintajohtaja Juuso Heinilä

Finnverassa työskentelee noin 360 rahoitusalan ammattilaista ja Heinilä kiittelee heitä venymisestä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kauppalehti kertoo henkilöstövuokrausyritys StaffPointin etsivän parhaillaan Finnveralle 50 ruuhka-apulaista.

Kolmen kuukauden määräaikaiseen ruuhkatyöhön houkutellaan etenkin pankeissa tai muualla rahoitusalalla aiemmin työskennelleitä.

Kaikilla ei tarvitse olla pitkää rahoitusalan kokemusta. Toisaalta Kauppalehden mukaan Finnvera houkuttelee pätkätöihin myös alalta jo eläkkeelle siirtyneitä.