Poliisi kiitää kaupungilla nyt myös sähköpyörillä – kevyen liikenteen valvontaan lisää tehoa

Klaus Nurmi

Helsingin poliisi valvoo entistä tehokkaammin kevyttä liikennettä kun se sai tällä viikolla käyttöönsä sähköavusteiset polkupyörät.

Kyse on vuoden mittaisesta kokeilusta, jossa samalla selvitetään sähköpyörien soveltuvuus poliisin valvontavälineeksi.

Viime lokakuussa Helsingin poliisi perusti kevyen liikenteen valvontaryhmän, sillä kevyt liikenne on lisääntynyt ja sähköistynyt nopeasti kaupungissa.

– Olemme tosi tyytyväisiä, että saimme nämä pyörät koekäyttöön. Trendi näyttää nimittäin nyt olevan, että kevyt liikenne sähköistyy vauhdilla. Erittäin hyvä, että poliisillakin on sopivaa kalustoa vastaamaan tähän valvontaan, toteaa tiedotteessa komisario Anne Hiltunen

Kokeiluna aloitettu kevyen liikenteen valvontaryhmä toi paljon myönteistä palautetta Helsingin poliisille. Ryhmän toimintaa päätettiinkin jatkaa tänä vuonna.

Tavoitteena on parantaa erityisesti kevyen liikenteen turvallisuutta.

– Ihannetilanne olisi tietysti, että kaikki noudattaisivat sääntöjä, vaikka valvontaa ei olisi. Valvontapyyntöjen määrästä näkee kuitenkin selkeästi, että tästä ollaan vielä aika kaukana, Hiltunen toteaa.

Hän lisää, että poliisin kevyen liikenteen ryhmä paitsi valvoo, myös neuvoo ja opastaa kulkijoita liikenteessä.

Kevyen liikenteen sähköistyminen lisää valvontaryhmän haasteita. Poliisi kehottaakin tutustumaan kunnolla uuden kulkuvälineen ominaisuuksiin ennen ajoa.

– Parempi, että kuljettaja vie pyörää, kuin että pyörä vie kuljettajaa. Väärä tilannenopeus aiheuttaa helposti pahoja vaaratilanteita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.