Juuri nyt: Lastensairaalassa koronaa – 24 altistunut

Uusi lastensairaala. Arkisto / Sakari Nupponen

toimitus

Uuden lastensairaalan lasten syöpä- ja elinsiirto-osaston Taikan henkilökuntaan kuuluvalla hoitajalla on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Hus. Tiedotteen mukaan tartunnan saaneen kontaktit on selvitetty. Henkilökunnasta tartunnalle on altistunut 24 henkilöä, joista kaksi on lääkäreitä. Kaikki altistuneet on asetettu kotikaranteeniin. Osaston toiminta turvataan sisäisin siirroin ja sijaisjärjestelyin.

Tartunnan saanut hoitaja ei ole ollut työtehtävissä 13. maaliskuuta jälkeen. Hän ei ole altistanut potilaita koronavirukselle.

– Suhtaudumme tilanteeseen hyvin vakavasti. Henkilökunnan kotikaranteeniin asettamisen tavoitteena on tartuntaketjun katkaisu. Osastolla hoidossa olevien lasten vointia seurataan entistäkin tarkemmin, sanoo ylilääkäri  Eero Jokinen tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Hus lykkää Apotin laajentamista – piti ottaa käyttöön toukokuussa useissa yksiköissä 18.3.2020 12:00
  2. Vierailukielto välittömästi voimaan – koskee Husin sairaaloita ja yksiköitä 17.3.2020 9:45
  3. Ensimmäinen tehohoitotapaus Husissa koronan vuoksi 16.3.2020 11:29
  4. Sosiaaliala on huolissaan kotiin jäävistä koululaisista: "Kymmeniätuhansia lapsia jää vaille turvallista päiväohjelmaa" 17.3.2020 8:39
  5. Näin puhut lapselle koronaviruksesta ja tunnistat stressin oireet – "Voivat olla vihaisia tai ylikilttejä" 15.3.2020 13:04

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut